Act up for inclusion - Den lille havfrue


image-one

Den Lille Havfrue opført af armenske børn og unge, flere af dem med handicap. Stykket kaster lys over rettigheder for personer med handicap, ligestilling mellem kønnene og menneskerettigheder. Efter forestillingen er der armensk korsang og dans..

Armenske eventyrforestillinger sætter fokus på inklusion

I denne uge kan man se en ganske særlig version af Den Lille Havfrue.

Det er 12 armenske børn og unge, flere af dem med handicap, som på fredag opfører stykket i Krudttønden.

De har valgt H.C. Andersens kendte eventyr, fordi det beretter om modstandsdygtighed, kreativitet og om at forfølge sine drømme. Med det afsæt kaster stykket lys over rettigheder for personer med handicap, ligestilling mellem kønnene og menneskerettigheder. Efter forestillingen kan man også opleve armensk korsang og dans.

Forestillingen er en del af en turné rundt i landet, der har fået navnet Act up for inclusion. Ud over København spiller truppen i Odense Domkirke og på Egmont Højskolen ved Odder.

Teatergruppen er en del af det arbejde, som den armenske organisation Bridge of Hope driver for at give marginaliserede børn og unge med handicap en stemme.

Bridge of Hope har i mere end to årtier samarbejdet med og er blevet støttet af danske Mission Øst, som også arrangerer besøget.

I projektet har de unge fået undervisning i egne rettigheder og er blevet trænet i fortalervirksomhed gennem dialog og kreative, inkluderende projekter, såsom teater.

»Vi er uendeligt glade og stolte over, at Bridge of Hope har fået mulighed for at gæste Danmark og vise deres arbejde frem«, siger Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

Arbejdet har ikke bare flyttet de unge - det har forandret hele deres situation i samfundet. Fra at børn og unge med handicap ofte blev gemt væk og ikke var en del af gadebilledet, har de i dag ret til uddannelse i landets almindelige uddannelsessystem.

»Armenien har stadig lang vej igen, når det gælder inklusion af mennesker med handicap. Men det er også et område, hvor vi langt fra er i mål i Danmark. Derfor er stykkets budskab lige så relevant i en dansk sammenhæng som i en armensk«, siger hun og henviser til, at Danmark for nylig fik kritik på en lang række punkter fra FN's handicapkomité.

Mission Øst er ledende blandt de danske udviklingsorganisationer i at udvikle arbejdet med handicappede og for deres rettigheder rundt omkring i verden. Ikke mindst når det gælder vilkårene for handicappede børn.

»Det er ofte en af de mest udsatte grupper i de samfund, vi arbejder i«, siger Betina Gollander-Jensen.

Projektet er støttet af Den Ny Demokratifond under Udenrigsministeriet

Kulturhuset Krudttønden, Serridslevvej 2, København Ø

Fredag den 25. oktober 2024 , 18:00-20:00.

Pris: (Fri entré)

Hjemmeside: https://krudttonden.kk.dk/program/act-up-for-inclusion-by-bridge-of-hope

Det sker samme sted