Mark og Mave - Vi gør landsbyen klar til vinteren. De sidste afgrøder fra marken høstes og omdannes til mad og forråd i Den Fynske Landsby, hvor man forbereder vinterens komme.
I efterårsferien bliver mad og samvær omdrejningspunktet for håb og handlekraft. Der hentes inspiration og gode råd fra både fortiden og nutiden til at reducere madspild. På marken samles der forråd til vinteren, og maden i køleskabet bliver reddet fra skraldespanden.
Besøgende har mulighed for at grave egne kartofler op på marken, som kan tages med hjem. De smager ekstra godt, når man selv har høstet dem.
Der er også mulighed for at hente en økologisk roe og skære en roemand, som det blev gjort i gamle dage. Denne kan pynte derhjemme, f.eks. på trappen.
Tirsdag bliver en af landsbyens grise slagtet for at sikre forsyninger til den lange vinter. Undervejs vil slagteren og landsbyens landmænd forklare de forskellige processer.
Landsbyen er klædt i efterårets smukkeste farver og byder på skønne gåture og andre udendørsaktiviteter.
Lesen Sie mehr auf der Website
I efterårsferien bliver mad og samvær omdrejningspunktet for håb og handlekraft. Der hentes inspiration og gode råd fra både fortiden og nutiden til at reducere madspild. På marken samles der forråd til vinteren, og maden i køleskabet bliver reddet fra skraldespanden.
Besøgende har mulighed for at grave egne kartofler op på marken, som kan tages med hjem. De smager ekstra godt, når man selv har høstet dem.
Der er også mulighed for at hente en økologisk roe og skære en roemand, som det blev gjort i gamle dage. Denne kan pynte derhjemme, f.eks. på trappen.
Tirsdag bliver en af landsbyens grise slagtet for at sikre forsyninger til den lange vinter. Undervejs vil slagteren og landsbyens landmænd forklare de forskellige processer.
Landsbyen er klædt i efterårets smukkeste farver og byder på skønne gåture og andre udendørsaktiviteter.