Arkiv: Overstået event
Frivilligcenter Rudersdal

Øverødvej 246A, Holte

Donnerstag 16. Januar 2025, 16.30-18.



Versammlungen

Temamøde: Byg bro til fællesskabet

Vil du blive klogere på hvordan vi som frivillige kan blive bedre til at hjælpe sårbare brugere ind i fællesskabet? Temamødet giver dig indblik i hvordan du kan arbejde med brobygning som metode.

Tid og sted: Torsdag den 16. januar fra 16.30 - 18.00 Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246 A, Holte i lokale 202

Brobygning handler om at støtte mennesker i at blive en del af et fællesskab, hvor de føler sig velkomne, værdifulde og har positive relationer til andre. Brobygning er værdifuldt for alle, som har brug for en ekstra håndsrækning, og især dem, der føler sig ensomme, på kanten af eller helt udenfor samfundets fællesskaber.

Gæsteunderviser Dannie Larsen fra FriSe, Frivilligcentre og Selvhjælp I Danmark præsenterer brobygning som metode og gennemgår de fire elementer: Kendskab, følgeskab, værtsskab og fællesskab.

FriSes brobygningsindsatser tager udgangspunkt i Social- og Boligstyrelsens brobygningsmodel, som siden er blevet tilrettet og udviklet i praksis.

Du får en præsentation af de fire brobygningselementer
  • Kendskab: Et samlet og tilgængeligt overblik som forudsætningen for, at vi finder det fællesskab, der bedst matcher den enkeltes ønsker, behov og ressourcer.
  • Følgeskab: Afklarende og motiverende samtaler, der støtter den enkeltes lyst til og mod på at deltage - og støtte på vejen hen til og ind i fællesskabet.
  • Værtsskab: Gode og trygge velkomster, der sikrer, at nye deltagere føler sig velkomne og lettere kan indgå i fællesskabet - uanset hvordan, de deltager i fællesskabet.
  • Fællesskab: Den enkeltes tilknytning til og mulighed for at indgå i fællesskabet på egne præmisser - og i et gensidigt, værdifuldt samvær med andre.
. Undervejs taler vi om hvordan vi kan fremme et bredt samarbejde i Rudersdal, og hvilke foreninger og kommunale institutioner med organisationer eller personer, som kan spille en vigtig rolle i brobygningen. Det kan være foreninger, selvhjælpsgrupper, livscoaches, kommunale medarbejdere, læger m.m.

Målgruppe: Temamødet er for frivillige med brugerkontakt, gruppeledere, livscoaches og foreninger.