Arkiv: Overstået event
Folkehuset Sabro, Salen

Sabro Kirkevej 151, Sabro

Donnerstag 24. Oktober 2024, 19-21.

Veranstalter: FO's Lokaler



Vorträge

Foredrag: De 7 gode ideer - Mennesket 2.0 - i Folkehuset Sabro

Foredraget vil klæde dig på til at stille de rigtige spørgsmål i mødet med de nye kunstig intelligenser, der er i færd med at forandre vores verden.

Hvordan kunstig intelligens kræver en ny definition af mennesket, fordi mennesket ikke længere er, hvad det har været

Kunstig intelligens * AGI * Potentialer og farer * Mennesket 2.0 * Dyr og andre intelligenser * Genfortryllelse af verden * Singularitet

Hvad betyder ordet 'menneske' egentlig, når der findes nye intelligenser på vores computere, der kan udfordre os på intelligens, kreativitet og - måske - følelser? Der bliver sagt utrolig meget om kunstig intelligens for tiden, men filosofien kan tilbyde en anden og mere dybdeborende tilgang til emnet.

Hvad sker der fx når den kunstige intelligens selv begynder at kode nye og stærkere udgaver af sig selv uden menneskelig indblanding? Hvordan ser universet ud for et væsen med en IQ hundrede gange større end et menneskes? Er kunstig intelligens i virkeligheden et andet ord for Gud? Og hvorfor er det så overraskende let for os at udtænke paranoide dommedagsscenarier, hvor robotter jagter mennesket gennem gaderne? Spørgsmålene er mange, og svarene er få i den kunstige intelligens' tidsalder, hvor vores faste begreber om det meste smuldrer mellem fingrene på os.

Hvorfor interessere sig for ideen?

De nye intelligenser kommer til at gøre en enorm forskel på vores liv og arbejde. Det alene er grund nok til at blive klogere på kunstig intelligens. Men kunstig intelligens giver os også et prisme, hvorigennem vi kan se mennesket og dyrene i et helt nyt lys. Pludselig er vi ikke så særlige længere, og det har konsekvenser for vores opfattelse af moral, rettigheder, økonomi og sameksistens. Kunstig intelligens indeholder nye faldgruber, men også nye muligheder.

Hvad får jeg ud af foredraget?

Du bliver bedre klædt på til at stille de rigtige spørgsmål i mødet med de nye intelligenser, der er i færd med at forandre vores verden. Du får en bedre ide om, hvad mulighederne og farerne er i kunstig intelligens. Men frem for alt bliver du klogere på, hvad det vil sige at være menneske.

Om underviseren

Jakob Holgersen Lovas er filosof og optaget af, hvordan ideer kan påvirke vores liv og handlinger. Han er uddannet i filosofi og kritisk teori fra Københavns Universitet og Ludwig Maximilian Universität München, og han har som lærer i filosofi undervist hundredvis af mennesker i vores kulturs bedste ideer og det potentiale, de har til at skabe forandringer. Han har holdt foredrag over hele landet og skrevet om mange forskellige emner. Hans fokus er altid at få filosofien væk fra den verdensfjerne abstraktion og ud i virkeligheden for at skabe værdi for mennesker. Her har filosofien et enormt overset potentiale.

Jakob Holgersen Lovas er et højskolemenneske, der tror på dannelse og værdien af at virke i samspil med andre. Derfor er han medstifter af Danmarks grønne højskole, Højskolen Grobund, der ligger på Djursland ved Ebeltoft, og holder kurser i tiny house-byggeri, permakulturlandbrug og filosofi om grøn omstilling.

Arrangeret i samarbejde mellem FO-Aarhus, Folkehusene i Aarhus og Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune

Eintritt: Almen: 150 kr Pensionister/Studerende: 100 kr

Lesen Sie mehr auf der Website