Kitchen Collective

Slagtehusgade 11A, København V

Donnerstag 21. November 2024



Gastronomie

Levantisk festmiddag: Oplev at vær gæst i Yusras Køkken

Du er inviteret! Kom til levantisk festmiddag og oplev at vær gæst i Yusras Køkken. Dato og tid: 21. november 2024 fra kl 18.00-22.00. Pris: 295kr + gebyr. Sted: Kitchen Collective, Kødbyen, København.

Det levantiske køkken er en tusind år gammel tradition i et historisk område, som omfatter de fire arabiske lande, Syrien, Jordan, Libanon og Palæstina, som deler madkultur. Youssra kom til Danmark i 2015 og har medbragt traditionen og erfaringen, som hun nu kombinerer med inspiration fra det internationale kulinariske miljø i København og fra hendes tid i den Arabiske Golf.

Du kan forvente en madoplevelse der svarer til en stor familiemiddag i et Syrisk landkøkken, hvor mama Yusra har forberedt noget ganske særligt til sine gæster. Det rustikke og det raffinerede kombineres med indsigt og kærlighed.

Aftenens menu:

Kebbe lahme

Den berømte friterede kebbe formet som en kop med hakket oksekød, og krydderier. Serveres med dip af granatæblesirup

Goulash Sapanekh

Lagdelt filodej marineret med mælk, æg og smør, fyldt med Yusras blanding af spinat og ost. Bagt gyldne og sprøde

Trefarvet Hummus

Den udødelige klassiker, hummus af kikærter, olivenolie, tahin kommer her i 3 versioner: en klassisk, en med avocado og en med rødbede. Lækker og festlig gul, grøn og rød

Laban Belkhodar

Salat med rosin, valnød, agurk og andre grøntsager i syrlig yoghurtdressing

Kosa ma dajaj wa bashamel

Denne ret fra det syriske landkøkken består af små squash fyldt med kylling, kogt i bechamel sauce

Kebab Bel Fakhaar

En lækkerbisken fra det syriske køkken. På en bund af ristede auberginer, løg, tomat og rød peber lækkes en køfte krydret med chili, hvidløg og løg. Det hele dækkes til med en dej lavet på olivenolie, og tærten bages i ovnen. Serveres også i en vegetarisk version med champignon, bønner og kartoffel

Rz ma alsharya

Basmatiris med vermicelli, tilberedt som kun Yusra kan

Jerjer ma jubn Mushllala

En frisk salat med rucola, cherrytomater, valnød og arabisk ost. Dressing af granatæblesauce

Yusras Køkken arbejder på at opbygge en virksomhed, der på sigt også kan hjælpe andre kvinder med flugterfaring til et retfærdigt arbejdsliv

Yusras Køkken er en del af Kitchen Collective, der er et kollektiv for madiværksættere.

Eintritt: 295 kr