Kom og smag, når landsbyens bryggere inviterer indenfor til "Øl med pind" i Præstegårdens bryggers - det lyder underligt, men vi lover det smager godt.
Juledrikken, med det lidt underlige navn 'Øl med pind', siges at være en fynsk specialitet. På Fyn var 'øl med pind' varm festøl tilsat masser af sukker eller honning, som serveredes med rugbrødsterninger. Andre steder i landet var "pinden" en stang kanel.
Skikken med at drikke stærk øl til jul og andre højtider er meget gammel. Når man bryggede øl på gårdene før i tiden, blev der både brygget 'tyndt' øl til dagligdagen og stærkt 'gemmeøl' som kom frem ved særlige lejligheder - herunder julen.......
Bryggerset på Præstegården (hus nr. 7).
Lesen Sie mehr auf der Website
Juledrikken, med det lidt underlige navn 'Øl med pind', siges at være en fynsk specialitet. På Fyn var 'øl med pind' varm festøl tilsat masser af sukker eller honning, som serveredes med rugbrødsterninger. Andre steder i landet var "pinden" en stang kanel.
Skikken med at drikke stærk øl til jul og andre højtider er meget gammel. Når man bryggede øl på gårdene før i tiden, blev der både brygget 'tyndt' øl til dagligdagen og stærkt 'gemmeøl' som kom frem ved særlige lejligheder - herunder julen.......
Bryggerset på Præstegården (hus nr. 7).