Det Vilde Køkken bruger vilde planter i meget stor udstrækning som bindeled mellem restaurationsbesøget og naturen. Især de spændende smage der kan variere over tid, voksested og fra plante til plante vil dette foredrag handle om som en del af 25i25.
Der kan bestilles bord på 50484564 til en smafuld tre-retters middag - serveret som social dinning kl. 17.30 til 390 kr eksl. drikkevare
Helle Buchardt Boyd er uddannet som bromatolog og toksikolog fra Landbohøjskolen, hvor hun også har haft kurser i spiselige og giftige planters botanik. Hun er selv en ivrig samler af spiselige planter, nødder, frugter og bær, som bliver tilberedt til glæde for de nærmeste.
Til daglig arbejder hun med risikovurderinger af kemiske stoffer i fødevarer, og rådgiver om godkendelse af nye fødevarer
Helle har i 2014 udgivet bogen "Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige". Hun blev opfordret til at udgive bogen i kølvandet af udviklingen af det nye nordiske køkken, hvor kokke, kantineledere, spejdere m.fl. manglede viden om optimale mængder, tilberedning, næringsstoffer og giftstoffer i vilde planter. Helle har som supplement til bogen oprettet Facebook-siden "Kratluskeren" og bloggen af samme navn (https://kratluskeren.blogspot.com/). en del af 25i25.
Der kan bestilles bord på 50484564 til en smafuld tre-retters middag - serveret som social dinning kl. 17.30 til 390 kr eksl. drikkevare
Helle Buchardt Boyd er uddannet som bromatolog og toksikolog fra Landbohøjskolen, hvor hun også har haft kurser i spiselige og giftige planters botanik. Hun er selv en ivrig samler af spiselige planter, nødder, frugter og bær, som bliver tilberedt til glæde for de nærmeste.
Til daglig arbejder hun med risikovurderinger af kemiske stoffer i fødevarer, og rådgiver om godkendelse af nye fødevarer
Helle har i 2014 udgivet bogen "Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige". Hun blev opfordret til at udgive bogen i kølvandet af udviklingen af det nye nordiske køkken, hvor kokke, kantineledere, spejdere m.fl. manglede viden om optimale mængder, tilberedning, næringsstoffer og giftstoffer i vilde planter. Helle har som supplement til bogen oprettet Facebook-siden "Kratluskeren" og bloggen af samme navn (https://kratluskeren.blogspot.com/). en del af 25i25.
Eintritt: 50 kr