Havets rolle i den grønne omstilling Vi skal spise mindre kød og mere grønt - 500-600g om dagen - både for sundhedens skyld, men også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn.
Problemet er 'bare,' at det grønne mangler de grundsmage, især umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet melder sig nu, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan spise mere og mere forskelligt grønt.
Ole vil også komme ind på, hvordan man i højere grad kan bruge tang og andet godt fra havet som ernæringskilde.
Ole G. Mouritsen er dr.scient. og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han er leder af 'Smag for Livet' og medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
Ole G. Mouritsen er dr.scient. og professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han har gennem årtier været interesseret i og fascineret af japansk madkultur og har kombineret denne interesse med sit videnskabelige arbejde og formidlingen heraf. Det har bl.a. resulteret i en række populærvidenskabelige bøger om sushi, tang, umami, mundfølelse, tsukemono, blæksprutter, grøntsager og senest rogn, bl.a. i samarbejde med kokken Klavs Styrbæk. Han er udnævnt som japansk madambassadør af det japanske ministerium for landbrug, skovdrift og fiskeri.
Tid og sted: D. 26. marts kl. 9.15, Pustervig 8, 1126 København K.
Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.
Foredragsrækken er støttet af Nordea-fonden og etableret i et samarbejde med Gyldendal, Trinitatis kirke og Marmorkirken.
Problemet er 'bare,' at det grønne mangler de grundsmage, især umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet melder sig nu, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan spise mere og mere forskelligt grønt.
Ole vil også komme ind på, hvordan man i højere grad kan bruge tang og andet godt fra havet som ernæringskilde.
Ole G. Mouritsen er dr.scient. og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han er leder af 'Smag for Livet' og medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
Ole G. Mouritsen er dr.scient. og professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han har gennem årtier været interesseret i og fascineret af japansk madkultur og har kombineret denne interesse med sit videnskabelige arbejde og formidlingen heraf. Det har bl.a. resulteret i en række populærvidenskabelige bøger om sushi, tang, umami, mundfølelse, tsukemono, blæksprutter, grøntsager og senest rogn, bl.a. i samarbejde med kokken Klavs Styrbæk. Han er udnævnt som japansk madambassadør af det japanske ministerium for landbrug, skovdrift og fiskeri.
Tid og sted: D. 26. marts kl. 9.15, Pustervig 8, 1126 København K.
Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.
Foredragsrækken er støttet af Nordea-fonden og etableret i et samarbejde med Gyldendal, Trinitatis kirke og Marmorkirken.
Eintritt frei