Hovedbiblioteket

Østergade 25, Skive

Onsdag 23 oktober 2024, kl. 19-21.

Arrangör: Osteoporoseforeningen, Lokalafdeling Midtjylland



Föredrag

Foredrag om knogleskørhed og medicinsk behandling

V. Overlæge/professor Bente Langdahl, Aarhus Universitetshospital.

Knogleskørhed er Danmarks suverænt mest underdiagnosticerede folkesygdom og det på trods af, at der er masser af muligheder for at forebygge og behandle den. Deltag, når Osteoporoseforeningens Lokalafdeling Midtjylland holder lægeforedrag på Skive Bibliotek og bliv klogere på de forskellige former for medicinsk behandling.
Knogleskørhed (osteoporose) er en af Danmarks største folkesygdomme. Sygdommen skønnes at ramme hver tredje kvinde og hver sjette mand over 50 år.

Knogleskørhed kommer snigende. Det er først, når bruddene opstår og giver smerter, at man mærker sygdommen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at bevare stærke knogler gennem hele livet. Men hvordan lever man knoglesundt, så man forebygger eller udsætter sygdommen? Og hvilke behandlingsmuligheder findes der, hvis man får diagnosen knogleskørhed?

Overlæge/professor Bente Langdahl, Aarhus Universitetshospital opdaterer os på det nyeste inden for forebyggelse og forskellige former for medicinsk behandling af knogleskørhed. Til foredraget vil Bente Langdahl også komme ind på de opdaterede retningslinjer i forhold til tilskud af kalk og D-vitamin.
Det bliver en indholdsrig aften med tid til spørgsmål. Alle er velkomne!

Foredraget finder sted på 2. sal, Skive Bibliotek, Østergade 25, 7800 Skive.
Tilmelding: senest fredag d. 18. oktober. via mjy.nemtilmeld.dk - eller sms-tlf. Ella 22646120
Entré: 50 kr. for medlemmer og 75 kr. for ikke-medlemmer inkl. et let traktement
Arrangør: Osteoporoseforeningen afdeling Midtjylland

Fakta om knogleskørhed (osteoporose)
Op mod 700.000 danskere vurderes at have knogleskørhed, hvoraf op mod 500.000 har sygdommen uden at vide det.
Man mærker ikke, at man har knogleskørhed, før der opstår brud. Knoglerne svækkes indefra, bliver skøre og brækker dermed lettere - selv ved beskeden belastning.
Sygdommen har mindst 35.000 knoglebrud på samvittigheden hvert eneste år. Hertil kommer anslået 11.500-13.500 rygbrud, som ikke registreres.
Manglende diagnosticering og behandling kan ikke alene have alvorlige invaliderende konsekvenser for den, der rammes af sygdommen, men koster samfundet dyrt. Knogleskørhed og dens følgevirkninger (som fx behandling af brud, genoptræning, behov for pleje i hjemmet eller henvisning til plejehjem) kostede ifølge beregninger det danske samfund 11,6 milliarder kroner i 2011.

Entré: 50-75 kr

Köp/beställa biljetter Läs mer på webbplatsen