Arkiv: Overstået event
Karuna meditation institute

Dronning Olgas Vej 41, baghuset 1.sal, Frederiksberg

Lördag 30 november 2024

Arrangör: Say I kropsterapi



Övrigt

Mand, genopdag din indre kraft!

Bliver du aldrig vred? Undertrykker du dine voldsomme følelser, og undgår derfor også at sætte grænser eller være tydelig med, hvad du mener og hvem du er?

Det kan også være at du er helt modsat og mister kontrollen over din vrede og reagerer voldsomt, til ubehag eller måske endda fare for dine nære og kære. Dette er lige så skadeligt for dit liv og omgivelser som at undertrykke vreden fuldstændigt.

Træd ind i et rum af selvopdagelse, fællesskab og styrkelse af din maskulinitet! Vi inviterer dig til en dybdegående workshop for mænd, hvor vi vil udforske den transformerende kraft af vrede og dens evne til at forløse og fremme autenticitet i dit liv.

I vores og mange andre kulturer ses vrede ofte som en negativ følelse, der skal undertrykkes. Desværre fører denne opfattelse til, at vi, både overfor os selv og andre, misforstår vredens sande natur og dens muligheder. Vrede kan blive til det, vi frygter eller gør forkert, snarere end at blive en naturlig og skabende del af vores følelsesmæssige repertoire.

Vrede og maskulinitet er dybt forbundet, og denne forbindelse har været formet af både kulturelle normer og individuelle oplevelser. Traditionelt er mænd blevet opdraget til at se vrede som en acceptabel følelse - en følelse der er forbundet med styrke, magt og handlekraft. Dette kan føre til, at vrede bliver det primære følelsesmæssige udtryk, vi tillader os selv, ofte på bekostning af andre følelser som sårbarhed, tristhed eller angst. Mange mænd identificerer sig med en "stoisk" tilgang til følelser, hvor det at udtrykke vrede ses som en måde at vise dominans eller kontrol. Dette kan imidlertid medføre, at vi overser de mere nuancerede aspekter af maskulinitet, som kræver empati, sårbarhed og åbenhed.

Maskulinitet indeholder derfor en kompleksitet, hvor vrede kan fungere som både en kilde til styrke og en barriere for følelsesmæssig forbindelse. Når mænd lærer at omfavne og transformere deres vrede - i stedet for at undertrykke den eller lade den komme til udtryk gennem aggression - kan de begynde at forstå, hvordan deres følelser kan være en kraft for positiv forandring og dybere autenticitet. Vrede kan dermed blive en indgang til at udforske de dybere lag af maskulinitet, hvor vi kan forbinde os med vores sårbarhed og finde styrke i vores evne til at føle et bredere spektrum af emotioner og derfra forbinde os til vores omverden på en mere tydelig og autentisk måde.

Tegn på undertrykt kraft og konsekvenser:

Undertrykkelse og skam: Mange mænd lærer, at det ikke er acceptabelt at vise vrede, hvilket kan føre til total undertrykkelse af følelsen. Når vi ikke tillader os selv at føle vrede, kan det skabe indre konflikt, angst og tristhed, hvilket resulterer i en "tikkende bombe"-mentalitet, hvor undertrykt vrede til slut eksploderer destruktivt. Alternativt kan en fortsat undertrykkelse føre til depression, ensomhed og håbløshed, da livets kraft ikke får tilstrækkelig mulighed for at flyde.

Misforstået udtryk: Når vrede endelig udtrykkes, sker det ofte gennem råben eller aggression, hvilket kan skabe misforståelser og få andre til at føle sig truet. Dette kan føre til isolation, da folk har svært ved at forstå, hvad der virkelig ligger bag dine følelser.

Projektion: Du kan projicere din ubevidste vrede på andre, hvilket gør, at du ser vrede som et eksternt problem, for eksempel ved irritabilitet over for dine nære relationer eller autoriteter i samfundet. Tankerne og argumenteren kommer fra et etnocentrisk sort/hvidt niveau, hvor du har sandheden og de andre er forkerte. Det handler om at få ret. Dette resulterer i, at du overser din indre vrede og det den i virkeligheden handler om. Samtidig skaber du afstand i dine relationer.

Identitetskonflikt: Vrede kan blive en central del af identiteten for nogle mænd, der ser sig selv som "den vrede mand" eller "den gode mand". Denne fastlåste opfattelse kan hindre dem i at udtrykke sårbarhed, hvilket yderligere isolerer dem fra omverdenen.

I workshoppen vil vi arbejde med disse misforståelser og finde veje til transformation gennem praktiske øvelser, herunder:

Teori: Gennem et teoretisk fundament, bliver det nemmere at forstå og dermed begynde at mærke i workshoppen og efterfølgende, hvornår du har et et valg om at gøre noget andet end du plejer. Målet er at forstå problemet og derefter bruge denne forståelse til at udforske det som en erfaring gennem kontakt til kroppens sansninger.

Sharing: Vi skaber et trygt rum for mænd at dele deres oplevelser med emnet. Gennem dette kan vi begive os ind i en dybere forståelse af, hvordan vi og andre misforstår vrede, og hvordan disse misforståelser kan ændres.

Inquiry: Gennem gentagende simple spørgsmål som: "hvad længes du efter?", inviterer du dine dybere sandheder frem og dermed også den modstand, der uvægerligt må være. Hvis den ikke var der, ville længslen som oftest nok være indfriet for længst. Denne proces hjælper dig med at afdække de underliggende kilder til vreden og skaber øget kendskab til, hvordan du kan ændre måden at relatere til dig selv på.

Breathwork: Breathwork er et effektivt redskab til at arbejde med undertrykt kraft, da det aktiverer kroppens naturlige energistrømme og fremmer bevidstheden om ens indre ressourcer. Ved at fokusere på vejrtrækning kan man frigøre blokeringer og følelsesmæssige spændinger, der måske hæmmer den indre styrke. Effekter kan være indre ro, genopdagelse af din sande kraft, klarhed og en følelse af empowerment, der kan inspirere til at handle i øget overensstemmelse med dine sande værdier og mål.

Bioenergetiske øvelser: Ved at frigøre blokeret energi i kroppen, der stammer fra tilbageholdt vrede, kan vi få indsigt i, hvordan vi kan kanalisere denne energi til sunde udtryk og handlinger gennem en mere groundet og afslappet sansning af kroppen.

Grænsetræningsøvelser: Gennem kraftfulde øvelser oplever du, hvad det vil sige at kommunikere dine grænser klart og tydeligt og tage hånd om den modstand du eventuelt møder. Alle dele af os forsøger at tjene os til enhver tid. Derfor er det vigtigt at relatere til vores egen modstand mod at gøre det, der tjener os bedst, i den større sammenhæng, med en forståelse af dette.

Fri bevægelse: I fri bevægelse får du mulighed for at udtrykke dine indre tilstande intuitivt gennem bevægelse, hvilket frigør den spænding, der kan opbygges ved at undertrykke vrede. Alle dele af os forsøger at tjene os til enhver tid. Derfor er det vigtigt at relatere til vores egen modstand mod at gøre det, der tjener os bedst, i den større sammenhæng, med en forståelse af dette.

Workshoppen er for dig:
  • der oplever frustration i dine relationer og kan have svært ved at finde balancen mellem dig og dem
  • der ønsker at udforske din indre styrke.
  • der vil genopdage og transformere din forståelse af vrede og indre kraft.
  • der ønsker at skabe dybere forbindelser til dig selv og andre.
  • der vil styrke din maskulinitet og dit følelsesmæssige udtryk.
Hvad du kan tage med fra workshoppen
  • En mere klar bevidsthed om hvordan du mere eller mindre ubevidst saboterer din vej til det du længes efter i relation til dig selv og andre
  • En kropslig oplevelse af hvad det vil sige, at arbejde med temaet og hvordan det gennem forskellige former for indre modstand giver mening, at det kræver bevidst opmærksomhed at arbejde med.
  • En sansemæssig oplevelse af hvad det vil sige at transformere stagneret energi fra det tanke-, følelses- og kropsmæssige plan til mere flow, som udgangspunkt for nye måder at være i livet på med dig selv og andre.
Tag skridtet mod en dybere forståelse af din maskulinitet og oplev, hvordan adgang til din vrede kan forvandle dit liv. Vi ser frem til at dele denne rejse med dig i et miljø fyldt med styrke, støtte og broderskab.

Om Bjørn Jørgensen

Bjørn har igennem mange år været dybt involveret i personlig udvikling og mandearbejde, bl.a. mandegrupper og Mand21 (som gruppeleder og workshop facilitator). Sammen med sin partner, parterapeut Freja Fabrin, faciliterer han jævnligt workshops omkring parforhold, selvudvikling og tantra. Med et igangværende studie som psykoterapeut hos ID Academy og erfaring med klient-arbejde, bringer han også en integral terapeutisk tilgang med i rummet.

Om Jesper Thrane

Jesper har en bred baggrund i kropsterapi, psykoterapi, traumeterapi, parterapi og tantra og har de sidste 8 år arbejdet terapeutisk med klienter i sin klinik ved søerne i København. Derudover også som gruppeleder og workshop facilitator de sidste 3 år på Mand21.

Bjørn og Jesper har i øvrigt været en del af en mandegruppe med 3 andre mænd de sidste 7 år, hvor fokuset har været at integrere rollen som mand i samtiden.

Entré: 650-950 kr

Köp/beställa biljetter