Kom og lav din egen æblemost på Samsø Museum lørdag d. 28. september og lørdag d. 5. oktober kl. 10.30-15.30. Har du et stort æbletræ i haven, så kom forbi museet og lav din egen æblemost. Så har du sunde velsmagende vitaminer til efterår og vinter.
Pris: Almindelig billet til museet. 70 kr. for voksne. Gratis for børn op til 18 år.
Du kan købe flasker til din æblemost på museet til 10 kr. pr. stk.
Det skal I huske:
Skyl æblerne hjemmefra og medbring en kniv til afskæring. Pletter og skurv er ok.
Det er en god ide at have nogle krus med, så man kan smage på mosten undervejs. Det smager fantastisk!
Du kan også medbringe ting til at give smag og farve: en revet rødbede giver lyserød most, ingefær giver smag til mosten.
Du skal selv skylle kværne, presse og presseklæder grundigt efter brug. Ellers sætter den søde æblesaft sig fast og ødelægger presse og kværn. Vi instruerer de af jer, der ikke har prøvet det før.
Af 25 kilo æbler får man ca. 15-20 liter most.
Fremgangsmåde:
Start med at kværne de rene æbler i den elektriske kværn. De kværnede æbler lægges derefter i stofposen indeni presseren. Låget/toppen sættes på og så starter presningen. Saften begynder at flyde ud af æblerne, allerede inden man begynder at presse pladerne sammen.
Nybegyndere kan presse 30-40 kg æbler i timen. Øvede noget mere.
God fornøjelse!
Läs mer på webbplatsen
Pris: Almindelig billet til museet. 70 kr. for voksne. Gratis for børn op til 18 år.
Du kan købe flasker til din æblemost på museet til 10 kr. pr. stk.
Det skal I huske:
Skyl æblerne hjemmefra og medbring en kniv til afskæring. Pletter og skurv er ok.
Det er en god ide at have nogle krus med, så man kan smage på mosten undervejs. Det smager fantastisk!
Du kan også medbringe ting til at give smag og farve: en revet rødbede giver lyserød most, ingefær giver smag til mosten.
Du skal selv skylle kværne, presse og presseklæder grundigt efter brug. Ellers sætter den søde æblesaft sig fast og ødelægger presse og kværn. Vi instruerer de af jer, der ikke har prøvet det før.
Af 25 kilo æbler får man ca. 15-20 liter most.
Fremgangsmåde:
Start med at kværne de rene æbler i den elektriske kværn. De kværnede æbler lægges derefter i stofposen indeni presseren. Låget/toppen sættes på og så starter presningen. Saften begynder at flyde ud af æblerne, allerede inden man begynder at presse pladerne sammen.
Nybegyndere kan presse 30-40 kg æbler i timen. Øvede noget mere.
God fornøjelse!
Entré: Voksne: 70 / Børn: gratis