Landsbyens bryggere inviterer indenfor til "Varm juleøl med pind" i Præstegårdens bryggers - vi lover det smager godt!
Juledrikken, med det lidt underlige navn 'Øl med pind', siges at være en fynsk specialitet. På Fyn var 'øl med pind' varm festøl tilsat masser af sukker eller honning, som serveredes med rugbrødsterninger. Andre steder i landet var "pinden" en stang kanel.
At drikke stærkt øl til jul har man gjort i årtusinder. Når man bryggede øl på gårdene før i tiden, blev der både brygget 'tyndt' øl til dagligdagen og stærkt 'gemmeøl' som kom frem ved særlige lejligheder - bl.a. julen. ..
Bryggerset på Præstegården (hus nr. 7).
Juledrikken, med det lidt underlige navn 'Øl med pind', siges at være en fynsk specialitet. På Fyn var 'øl med pind' varm festøl tilsat masser af sukker eller honning, som serveredes med rugbrødsterninger. Andre steder i landet var "pinden" en stang kanel.
At drikke stærkt øl til jul har man gjort i årtusinder. Når man bryggede øl på gårdene før i tiden, blev der både brygget 'tyndt' øl til dagligdagen og stærkt 'gemmeøl' som kom frem ved særlige lejligheder - bl.a. julen. ..
Bryggerset på Præstegården (hus nr. 7).