Htx Euc-nord

M.P. Koefoeds Vej 10, Hjørring

Söndag 2 februari 2025, kl. 17-18.45.

Arrangör: Hjørring Folkeuniversitet



Gastronomi

Den grønne omstilling og vores mad

V. professor i gastrofysik og kulnarisk fødevareinnovation Ole Mouritsen. Restauranten på Gastronomi og Service, M.P. Koefoedsvej 10, Hjørring. Pris: 140 kr. inkl. smagsprøver. Tilmelding senest 31. januar til.

hjorringfolkeuniversitet.nemtilmeld.dk
eller ir@ingereenberg.dk.

Vi skal spise mindre kød og mere grønt både for sundhedens skyld, men nu også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn.
Problemet er "bare", at det grønne mangler de grundsmage, især sød umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte.
Så spørgsmålet er derfor, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan holde ud at spise mere og mere forskelligt grønt.
Som svar herpå kommer foredragsholderen med et par konkrete forslag og opskrifter, som alle nemt kan praktisere i eget køkken. Det drejer sig om smag, og foredraget vil selvfølgelig være ledsaget af en række smagsprøver fremstillet af skolens kokkeelever.

Entré: 140 kr

Köp/beställa biljetter