Vi inviterer dig til åbningen af udstillingen Paul Cunningham presents five drawn menus. umbrella er meget glade for at kunne præsentere den første store soloudstilling af Paul Cunninghams madtegninger i Danmark.
Traditionelt ses skitsen, udkastet, som et forarbejde til det kunstværk, der kan skabes på grundlag af den. I den forstand betyder skitse eller udkast at være på jagt efter en idé, at ville finde noget, at udarbejde noget.
Paul Cunningham har haft ringe eller ingen synlighed som billedkunstner, men er udelukkende blevet anerkendt for sin kulinariske kunst. Det er derfor ikke kendt, at han vendte sig mod kunsten, før han begyndte sin karriere som kok, og han har aldrig helt opgivet dette aspekt siden. Snarere er hans kunstneriske ambitioner i form af skitser, tegninger og kommentarer blevet en permanent del af hans arbejde som chef. I den traditionelle betydning af skitsering, søgen efter ideer og forarbejde anlægger han et visuelt perspektiv, som beriger hans retter, opskrifter og den unikke vision for hans køkken, hvilket har gjort det til det anerkendte etablissement, det er i dag. Øjet spiser med dig.
De skitser, tegninger og materialer, der vises på udstillingen Paul Cunningham presents five drawn menus, viser, hvor tæt kunst og madlavning er eller kan være forbundet. Vores udstilling anlægger bevidst et visuelt perspektiv: Ved at træde et skridt tilbage sammen med Paul Cunningham giver udstillingen mulighed for en anden tilgang, et andet syn på processen med at lave mad, spise og nyde.
For at skabe de enkelte tallerkener på sine menuer laver Paul skitser af den mad, han arbejder med, for at give hver tallerken en unik visuel smag. Alt kan smelte sammen og forgrene sig; der kan skabes forbindelser, som man aldrig ville have tænkt på før. I den forstand er hans tegninger ikke kun et godt eksempel på den kreative proces og dens udfordringer, men også et udtryk for en kunstnerisk anarkistisk tilgang, en proces, der visualiserer og kommenterer ideer og viser både deres opståen og deres fiasko.
Paul Cunninghams skitser og udkast er ikke længere kun forarbejde og en del af den kreative madlavningsproces, men kan også ses som selvstændige tegninger i deres egen ret. Kunstneren er kok og omvendt.
Udstillingen er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
Paul Cunningham laver mad fra Danmarks vilde vestkyst på Henne Kirkeby Kro. Paul er kok og forfatter, illustrator og fotograf. Han blev født i Essex, England i 1969. Uddannet og trænet som kok på forskellige britiske restauranter og herregårdshoteller. Han flyttede af kærlighed til Korsør i Danmark i 1994. Han arbejdede på Søllerød Kro, hvor han fik sin første Michelin-stjerne i 1997. Derefter flyttede han til Formel B, Coquus. Han var medejer af The Paul - Tivoli Garden i København - og siden 2012 køkkenchef på Henne Kirkeby Kro. Paul fik en stjerne i Michelin Guide Rouge i 2003-2011 på The Paul, og en stjerne i 2016 og to stjerner i 2017-2023 på Henne Kirkeby Kro. I 2021 blev Henne Kirkeby Kro tildelt Michelins grønne stjerne. Det er en årlig pris, der anerkender restauranter, som er på forkant med branchen, når det gælder deres bæredygtige praksis.
Paul er fire gange dansk mester i hotdog i moderne stil og forfatter til otte kogebøger. For nylig blev nogle af hans tegninger udstillet på Maxus101's stand på Enter Art Fair i København.
Läs mer på webbplatsen
Traditionelt ses skitsen, udkastet, som et forarbejde til det kunstværk, der kan skabes på grundlag af den. I den forstand betyder skitse eller udkast at være på jagt efter en idé, at ville finde noget, at udarbejde noget.
Paul Cunningham har haft ringe eller ingen synlighed som billedkunstner, men er udelukkende blevet anerkendt for sin kulinariske kunst. Det er derfor ikke kendt, at han vendte sig mod kunsten, før han begyndte sin karriere som kok, og han har aldrig helt opgivet dette aspekt siden. Snarere er hans kunstneriske ambitioner i form af skitser, tegninger og kommentarer blevet en permanent del af hans arbejde som chef. I den traditionelle betydning af skitsering, søgen efter ideer og forarbejde anlægger han et visuelt perspektiv, som beriger hans retter, opskrifter og den unikke vision for hans køkken, hvilket har gjort det til det anerkendte etablissement, det er i dag. Øjet spiser med dig.
De skitser, tegninger og materialer, der vises på udstillingen Paul Cunningham presents five drawn menus, viser, hvor tæt kunst og madlavning er eller kan være forbundet. Vores udstilling anlægger bevidst et visuelt perspektiv: Ved at træde et skridt tilbage sammen med Paul Cunningham giver udstillingen mulighed for en anden tilgang, et andet syn på processen med at lave mad, spise og nyde.
For at skabe de enkelte tallerkener på sine menuer laver Paul skitser af den mad, han arbejder med, for at give hver tallerken en unik visuel smag. Alt kan smelte sammen og forgrene sig; der kan skabes forbindelser, som man aldrig ville have tænkt på før. I den forstand er hans tegninger ikke kun et godt eksempel på den kreative proces og dens udfordringer, men også et udtryk for en kunstnerisk anarkistisk tilgang, en proces, der visualiserer og kommenterer ideer og viser både deres opståen og deres fiasko.
Paul Cunninghams skitser og udkast er ikke længere kun forarbejde og en del af den kreative madlavningsproces, men kan også ses som selvstændige tegninger i deres egen ret. Kunstneren er kok og omvendt.
Udstillingen er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
Paul Cunningham laver mad fra Danmarks vilde vestkyst på Henne Kirkeby Kro. Paul er kok og forfatter, illustrator og fotograf. Han blev født i Essex, England i 1969. Uddannet og trænet som kok på forskellige britiske restauranter og herregårdshoteller. Han flyttede af kærlighed til Korsør i Danmark i 1994. Han arbejdede på Søllerød Kro, hvor han fik sin første Michelin-stjerne i 1997. Derefter flyttede han til Formel B, Coquus. Han var medejer af The Paul - Tivoli Garden i København - og siden 2012 køkkenchef på Henne Kirkeby Kro. Paul fik en stjerne i Michelin Guide Rouge i 2003-2011 på The Paul, og en stjerne i 2016 og to stjerner i 2017-2023 på Henne Kirkeby Kro. I 2021 blev Henne Kirkeby Kro tildelt Michelins grønne stjerne. Det er en årlig pris, der anerkender restauranter, som er på forkant med branchen, når det gælder deres bæredygtige praksis.
Paul er fire gange dansk mester i hotdog i moderne stil og forfatter til otte kogebøger. For nylig blev nogle af hans tegninger udstillet på Maxus101's stand på Enter Art Fair i København.
Fri entré