Damparken, Haderslev

Borgervænget 1, Haderslev

Lördag 31 maj 2025, 19:00 - 21:45.



Gastronomi

Smag på renæssancen - Spis, drik og mor dig som i 1560

Sæt dig til bords med hertug Hans og dronning Dorothea og tag med på en sansefuld rejse til fortiden, hvor dine smagsløg krydres med 1500-tallets smage og du samtidig underholdes med musik, gøgl og små overraskelser undervejs.

Ved Hertug Hans Festivals historiske taffel får du mulighed for at få en enestående smagsoplevelse, hvor renæssancens køkken fra 1500- og 1600-tallet vækkes til live for nutidige tunger - og en aften, hvor historie og gastronomi smelter sammen i en uforglemmelig fest for sanserne med finurlige gøglere, lystige musikanter og små overraskelser.

Undervejs vil Hertug Hans Festival dele historierne bag hver ret og forklare, hvordan krydderier som safran, pomeranser og citroner blev betragtet som luksusvarer, og hvordan handel og rejser påvirkede Europas gastronomi.

Det er Hertug Hans Festivals egen køgemester (hofkok), Anette Prip, der sammen med andre gourmeter har sammensat menuen, der bygger på autentiske opskrifter fra renæssancen tilsat et moderne twist.

Køgemesterens Taffelmenu Anno 1560
  • En Fische Symfoni af Gedde og Kulmule med en polnisk Safransuppe.
  • Mos af Ris med Rosiner - en sød og cremet Delikatesse.
  • Stenbagt Brød fra Ovn - friskbagt og rustikt.
  • En Terrine af Karpuner i krydret Fond af Pomeranzer og Limoner.
  • Spinat på Ungerske at koge - en klassisk tilberedning af den grønne delikatesse.
  • Grøn rustik Salat af sommerkål og andet Grønt fra Aarstiden, friske Krydderurter, smagt til med Limoneolie.
  • Vingéled med Sydens tørrede og syltede Frugter, hertil en dyppelse gjort af Fløt.


Drikkevarer indgår ikke i prisen.

Entré: 325 kroner

Läs mer på webbplatsen