Lille Restrup Hovedgård

Ll. Restrupvej 71, Aalestrup

Tuesday 10 October 2024, 13:00 - 4.00 pm.



Miscellaneous

Stop madspild for virksomheder

Bliv klogere på kampen mod madspild med konkrete tiltag

Madspild er et stort problem i Danmark, med et årligt spild på mange hundrede tusinde tons - det tal må vi i fællesskab gøre noget ved. Vi kan alle være med til at gøre en forskel for en mere bæredygtig fremtid, uanset størrelse på virksomhed, offentlig eller privat. Derfor går vi i Vesthimmerland sammen for at bekæmpe madspild.

Arrangementet opfordrer til samarbejde og det at indgå partnerskaber med fokus på overskudmad mellem deltagere, så vi i samlet flok kan løfte problematikken om madspild.

Red maden, klimaet og spar på pengepungen.

Hvordan opnår vi optimal udnyttelse af råvarer, køber hensigtsmæssigt ind og effektivt genanvender overproduktion, det kan din virksomhed lære mere om, når Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelsers, Fødevarer og Ernæring, giver en introduktion til bæredygtig produktion af mad- og fødevarer.

HEG er engagerede i at fremme bæredygtighed gennem en række initiativer ved at reducere deres forbrug, fremme genbrug og minimere madspild, både som institution og i deres uddannelse af elever og kursister. På dagen vil de komme med konkrete og inspirerende tiltag til kampen mod madspild, som din virksomhed kan tage med hjem.

Både Destination Himmerland og Erhverv Væksthimmerland arbejder målrettet for at hjælpe områdets erhverv med grønne opstillingsprojekter, og håber at både turisme erhvervet, produktionserhverv, øvrige virksomheder med køkken/kantinefaciliteter og detailhandlen vil bakke op om arrangementet og netværket.

Stor tak til Lille Restrup Hovedgaard, som lægger lokaler til arrangementet, der er en del af Grønne uger 2024.

Program:
  • Kl. 13.10- Velkomst v. Anna Oosterhof, Erhvervschef, Erhverv Væksthimmerland og Ulf Bender, Direktør, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.
  • Kl. 13.25 - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelsers arbejde med bæredygtighed, v. Ulf Bender
  • Kl.13.40 - En bæredygtig tilgang til fødevarer og madspild, v. Frederik Thostrup, Fødevarer, jordbrug og oplevelser, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.
  • Kl. 15.00 - Netværk og partnerskaber, lokale smagsprøver.
  • Kl. 16.00 - Tak for i dag.


Tilmelding via linket

https://govisit.ticketbutler.io/e/stop-madspild-for-virksomheder-en-del-af-grnne-uger/

Arrangementet er en del af Grønne uger 2024 og er arrangeret af Erhverv Væksthimmerland, Destination Himmerland, Himmerlands Erhvervs og Gymnasieuddannelser og Vesthimmerlands Kommune.

Free admission

Read more on the website