Mad har aldrig bare været et spørgsmål om næring - som da stegt flæsk med persillesovs blev kåret som danskernes nationalret i 2014.
Ideen om, hvad god mad er, har lange historiske rødder. Siden 1880'erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger givet os en række nye kulinariske muligheder, men perioder med krig og krise har også sat blivende aftryk på vores spisevaner.
Gennem billeder og opskriftseksempler fra den danske kogebogshistorie vil Caroline Nyvang i sit foredrag kaste lys over, hvordan danskernes madkultur er blevet formet de seneste 150 år.
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hun er uddannet historiker og forsker i dansk madkultur. Hun har i 2022 udgivet 'Stegt flæsk med persillesovs', der indgår i Aarhus Universitetsforlags bogrække 100 danmarkshistorier.
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge.
Ideen om, hvad god mad er, har lange historiske rødder. Siden 1880'erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger givet os en række nye kulinariske muligheder, men perioder med krig og krise har også sat blivende aftryk på vores spisevaner.
Gennem billeder og opskriftseksempler fra den danske kogebogshistorie vil Caroline Nyvang i sit foredrag kaste lys over, hvordan danskernes madkultur er blevet formet de seneste 150 år.
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hun er uddannet historiker og forsker i dansk madkultur. Hun har i 2022 udgivet 'Stegt flæsk med persillesovs', der indgår i Aarhus Universitetsforlags bogrække 100 danmarkshistorier.
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge.
Entrance fee: Gratis med tilmelding