Lodbjerg Fyr

Lodbjergvej 33, Vestervig

Tuesday 25 March 2025 to Sunday 25 January 2026, 7 am - 9 pm.

Organizer: Nationalparkcenter Thy



Excursion

Lodbjerg Fyr

En af perlerne i Nationalpark Thy er Lodbjerg Fyr, som ligger ensomt midt ude i et stort klithede- og plantageområde.

Fyret blev bygget i 1883 og tændt første gang 28. november 1884. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset har en højde på 48 meter over havet. Fra fyrtårnets top er der vid udsigt over Nationalpark Thy, som domineres af af klitheder, søer og plantage.

Fyret er et fremragende udgangspunkt for udflugter i nationalparkens vildmark. En række vandreture udgår fra fyret , og Redningsvejen passerer forbi fyret. Ved selve fyrkomplekset kan man fornemme historiens vingesus i det gamle fyrmesterkontor, tilbringe en hyggelig stund i kaffestuen i den gamle fyrmesterbolig med venlig betjening fra frivillige kaffestueværter og bliver klogere på naturen omkring fyret i den naturhistoriskeudstilling.

Oplev fyret

Der er adgang til fyrtårnet hver dag året rundt klokken 7.00-21.00 for 30 kr. pr. voksen. Det er gratis for børn. Beløbet kan betales via MobilePay eller med kontanter i fyrtårnets foyer.

Hver dag i samme tidsrum som fyrtårnet (kl. 7.00-21.00) er der desuden adgang til en udstilling om bl.a. fyrmesterens arbejdsopgaver ud over at holde fyrets lys igang hver nat; en af de mere overraskende var, at han skulle sørge for at indsende fugle, der var omkommet ved at flyve mod lyset, til Zoologisk Museum i København.

Ved fyret kan du i udvalgte perioder fra påske til og med oktober dagligt besøge kaffestuen, hvor frivillige kaffestueværter tager imod og sælger kaffe/te, saft og hjemmelavet bagværk i fyrmesterens gamle stuer.

I perioden april til oktober kan du lørdag, søndag og helligdage møde de frivillige fyrværter, der er klar til at give dig en fortælling om fyret og en lille rundvisning i området. De vil som udgangspunkt være at finde i gården kl. 11-16.

I det gamle hønsehus, som er åbent året rundt. er der plads til at nyde sin medbragte mad, lune sig ved brændeovnen eller låne en rygsæk med oplevelsesudstyr med på tur.

Der er også mulighed for at komme på toilettet ved fyret eller få fyldt en vandflaske, inden man tager på vandretur ad Redningsvejen - eller en af de mange andre afmærkede vandreruter fra pladsen foran fyret.

Tæt på fyret findes desuden en primitiv lejrplads med shelter, hvor nattehimlen og det blinkende fyr kan opleves fra soveposen.

Read more on the website