Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegade 10, Næstved

Wednesday 5 February 2025 to Wednesday 7 May 2025, 12 mødegange 7 pm - 9.30 pm.

Organizer: AFO Næstved & Susålandet



Teaching

Radioamatør

Vil du gerne være radioamatør? Her er kurset! Har du lyst til at eksperimentere med radioteknik, f.eks. undersøge radiobølgers udbredelse, bygge og anvende sendere, modtagere og antenner?

Vil du gerne skabe kontakt og tale med andre radioamatører, måske fra hele verden?

Så skal du have bestået en prøve hos telemyndigheden - og det er dette kursus tilrettelagt for at gøre dig i stand til, så du bliver certificeret radioamatør!

Den danske telemyndighed udsteder et certifikat til radioamatøren, når denne har bestået en radioamatørprøve. Der er tre kategorier af certifikater afhængig af sværhedsgraden af prøven: A-, B- og D-certifikat: A-certifikat, "almindelig teknisk prøve", er det højeste niveau, B-certifikat, "begrænset teknisk prøve" og D-certifikat, "ikke-teknisk prøve" er de to lavere kategorier.

Certifikatprøverne afholdes i de lokale EDR-lokalafdelinger i landsforeningen "Experimenterende Danske Radioamatører", EDR, der af telemyndigheden er udpeget til at kunne afholde prøverne.

Undervisningsforløbet giver mulighed for opnåelse af en af tre certifikatkategorier (D, B og A).

Som radioamatør med opnået certifikat, får du en stor palet af muligheder og tilladelse i forhold til at kommunikere trådløst via radiobølger. Mulighederne for kommunikation som radioamatør er mangeartede og nærmest uudtømmelige, f.eks. kommunikation via morsekode, tale eller med mange forskellige former for datakommunikation over såvel korte som lange afstande.

Muligheden for at kommunikere trådløst til nære og fjerne egne har siden starten omkring år 1900 fascineret mange mennesker - og interessen er stigende. Du kan blive en det af denne udvikling!

Undervisningen tager udgangspunkt i "Vejen til sendetilladelsen, 8. udgave" kaldet "VTS". VTS indeholder det fulde pensum for alle certifikatkategorier.
(VTS kan købes f.eks. via EDRs webshop).

Kursets varighed er 30 timer med 2,5 undervisningstimer pr. undervisningsgang. Der må påregnes hjemmearbejde ifm. forløbet.

Kursusforløbet afsluttes med afholdelse af certifikatprøve i en EDR-lokalafdeling. Prøven gennemgås efter afholdt prøve.

Som underviser på kursusforløbet er det lykkedes at få fat i OZ7S Sven Lundbech, en af de to forfattere til VTS, til forestå undervisningen.
Sven har i mange år undervist i certifikatkurser på aftenskole og her derudover erfaringer med stort set alle relevante aspekter af radiokommunikation: Sven har været udviklingsingeniør indenfor mobiltelefon-radioindustrien, deltaget i international standardisering af krav til radioudstyr og været ansat i telemyndigheden, beskæftiget med bl.a. den administrative og lovgivningsmæssige del af radioområdet. Sven har været aktiv radioamatør siden 1973, var i 19 år teknisk redaktør af OZ (EDRs publikation) samt formand for EDR i 6 år. Sven har nu eget firma, der bl.a. servicerer EU Kommissionen som en af EUs anerkendte radio-eksperter. Sven er ivrig foredragsholder samt aktiv i forbindelse med det organisatoriske arbejde i EDR

Hold: 25103350.

Read more on the website