Flæskedag er vores fastelavnstradition, hvor vi "tømmer spisekammeret" inden fasten, som man gjorde i gamle dage. Vi begynder med en gudstjeneste i børnehøjde, hvor vores store børnekor medvirker, og efter gudstjenesten er der fællesspisning i sognehuset.
Menuen er stegt flæsk med persillesovs, men bare rolig, vi sætter også lidt andet på frokostbordet. Spisningen koster 50 kr. for børn og 75 kr. for voksne. Tilmelding sker på Mobilepay nr. 609307. Angiv blot antal voksne og børn. I gamle dage i Danmark kaldtes fastelavns søndag og -mandag for flæskedagene. Her tømte man nemlig spisekammeret for flæsk og i det hele taget kød inden fasten. Derefter fulgte "hvide tirsdag", hvor man bagte hvedeboller og dermed fik tømt beholdningen af mel. Endelig fulgte "askeonsdag", som betegnede selve fastens begyndelse.
Read more on the website
Menuen er stegt flæsk med persillesovs, men bare rolig, vi sætter også lidt andet på frokostbordet. Spisningen koster 50 kr. for børn og 75 kr. for voksne. Tilmelding sker på Mobilepay nr. 609307. Angiv blot antal voksne og børn. I gamle dage i Danmark kaldtes fastelavns søndag og -mandag for flæskedagene. Her tømte man nemlig spisekammeret for flæsk og i det hele taget kød inden fasten. Derefter fulgte "hvide tirsdag", hvor man bagte hvedeboller og dermed fik tømt beholdningen af mel. Endelig fulgte "askeonsdag", som betegnede selve fastens begyndelse.