I Torupgårdens køkken spreder duften sig fra brændekomfuret, når vi bager gammeldags julesmåkager.
Nutidens overflod af julesmåkager er en tradition, der begyndte i midten af 1800-tallet, hvor støbejernskomfuret med egen lille ovn blev udbredt i de fleste hjem. Før det bestod julekager mest af store flotte hvedebrød, for det hvide hvedemel var en luksus.
Enkelte særlige julesmåkager blev dog kogt eller bagt over åben ild langt tilbage i tiden. Kom ind i varmen og smag en af vores allerældste julekager. ..........
Køkkenet på Torupgården (hus nr. 9).
Nutidens overflod af julesmåkager er en tradition, der begyndte i midten af 1800-tallet, hvor støbejernskomfuret med egen lille ovn blev udbredt i de fleste hjem. Før det bestod julekager mest af store flotte hvedebrød, for det hvide hvedemel var en luksus.
Enkelte særlige julesmåkager blev dog kogt eller bagt over åben ild langt tilbage i tiden. Kom ind i varmen og smag en af vores allerældste julekager. ..........
Køkkenet på Torupgården (hus nr. 9).