Festivalpaldsen

Flæsketorvet, København V

Torsdag den 22. august 2024, kl. 17-17.45.



Gastronomi

Everybody knows New Nordic food - but what is new Nordic School Food?

De nordiske lande har en lang fælles kulturhistorie, og for 20 år siden skabte det nye nordiske køkken overskrifter. Men på ét område er landene forskellige - skolemaden.

Finland og Sverige har 70 års historie med offentlig skolemad til alle, mens Danmark, Norge og Island ikke har sådanne traditioner

Det ser dog ud til at ændre sig. Samfundsmæssige og demografiske ændringer har gjort, at der er et stort behov for offentlige madinterventioner blandt unge i skolen. Sverige og Finland er begyndt at forny deres skolemadsordninger, og i Danmark, Norge og Island har man i mange år arbejdet innovativt med at udvikle pædagogik og indsatser, der kan lære eleverne en ny type madkompetence i det 21. århundrede

Vi vil diskutere, hvordan de nordiske lande kan drage fordel af et styrket nordisk samarbejde, hvor de stærke sider fra de forskellige lande kan udnyttes, og hvor evidensen fra forskellige indsatser kan deles. Og vi vil diskutere og skitsere en ny nordisk skolemad.

Mød panelet

Marte von Krogh er konsulent hos Matvalget i Norge og arbejder med politikudvikling inden for skolemad.

Bent Egberg Mikkelsen er professor ved Københavns Universitet og forsker i skolemad.

Ragnhildur Guðmannsdóttir er forsker ved Islands Universitet og forsker i bæredygtig kost.

Henrik Søndergaard er innovationschef ved Lunds Universitet og koordinator for Nordisk Fødevareforum.

Dorte Lange er konsulent hos Bæredygtig Uddannelse og vicepræsident i European Teachers Assoc. og vil være moderator for panelet

Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig.

Køb/bestil billet