ATTAC København

Dronningensgade 14, København K

Fredag den 25. oktober 2024, 16:00 - 17:30.



Foredrag

Hvad kan vi lære af fredsprocesserne i Nordirland?

Kom til dialogmøde med Irlands-entusiast og rejseguide Claus Hebor og Ph.D. studerende Julie Nygaard Solvang, der er ekspert i irske forhold. Få indsigt i den langvarige konflikt, situationen efter Brexit og de fortsatte forsøg på fred og forsoning.

Dialogmøde og fredagsøl med Irlands-entusiast og rejseguide, Claus Hebor, og Ph.D. studerende og irlands-ekspert Julie Nygaard Solvang. Bliv klogere på den langstrakte konflikt, status efter Brexit og forsøgene på fred og forsoning.

Konflikten omkring Nordirlands status i forhold til Storbritannien og Irland har lange rødder tilbage i historien. Fra 1960'erne og mere end 30 år frem eksploderede konflikten jævnligt i vold og terrorisme. De seneste 25 år har i meget højere grad været præget af forhandlinger, normalisering og forsøg på forsoning.

Bliv klogere på, hvordan konflikten har udspillet sig, hvad Brexit har betydet på den irske ø og få en status på, hvilke forsoningsinitiativer, der har virket. Sammen med to eksperter på irske forhold spørger vi ind til, hvad vi kan lære af fredsprocesserne - og tager et kritisk blik på, hvor langt vi egentlig er kommet med forsoningen. Dialogen modereres af RIKO's formand, Rasmus Nørlem Sørensen.

Julie Nygaard Solvang, antropolog, Ph.D.-studerende ved Københavns Universitet, har lavet feltarbejde i Belfast i Nordirland og skrevet speciale om kollektiv hukommelse og fredsprocesser i Nordirland.

Claus Hebor, irlandekspert, historiker, whiskey-skribent og rejsearrangør. Rejser jævnligt med grupper til Irland og Nordirland. Holder foredrag, whiskey-smagninger og arrangerer aftener med irsk musik.

Entré: 50 kr. inkl. et glas fredagsøl, 20 kr. for studerende. Der betales med MobilePay i døren på dagen.

Lokation: Dronningensgade 14, 1420 København K.

Tilmelding påkræves.

Entré: 50 kr

Læs mere på hjemmesiden