Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf.
De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i animalske produkter og kan være fulde af proteiner og vitaminer samt mineraler
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40405.
Læs mere på hjemmesiden
De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i animalske produkter og kan være fulde af proteiner og vitaminer samt mineraler
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40405.