Foreningen Musikhuset Elværket

Rosenkildestien 3, Helsingør

Lørdag den 21. september 2024, kl. 19-20.30.



Anden forestilling

Luderkaravane

Er en teaterkoncert, der sætter det narrativ, der bliver pålagt den ekspressive og frigjorte kvinde på spidsen. Et narrativ der bliver fortalt om hende og til hende, og som hun insisterer på at tage tilbage.

Det er et multidisciplinært værk, der udfordrer de magtstrukturer, der alt for længe har defineret, ikke blot omverdenens forståelse af, hvad det vil sige at være kvinde - ung, ambitiøs og multietnisk - men skabt et narrativ, vi har internaliseret om os selv som en sandhed.

Historien rejser gennem tid og rum, som et litterært værk gennem kapitler, der i montageformat trækker publikum med ind i fem vidt forskellige æstetiske rum. Fem kapitler der takler emner som seksualisering, multietnisk identitet samt en generationsmæssigt byrde af psykisk og fysisk vold. Gennem kapitlerne tager de to kvinder ejerskabet over deres egne historier tilbage ved at skabe et rum hvor frihed, ærlighed og selvbevidsthed manifesterer sig i musikken gennem følelsestunge ballader samt flabede og konfrontatoriske raptekster.
Skuespillet søger at nedbryde afstanden til publikum ved at tale direkte til dem. Hertil udforsker teksten både den komiske og den tragikomiske humor med en ironisk distance. Værket kobler genreudvidene musik og dans samt referencer fra ikonisk litteratur og sociale bevægelser til vores egne oplevelser
LUDERKARAVANES kunstneriske risikovilje ses i måden klassiske teater- og musikgenrer gentænkes, udvides og danner deres eget sprog. Et sprog der både kan cope med humor og selvironi, men også er empowering i sin villighed til at udfordre sociale normer

LUDERKARAVANE er en hyldest til de stemmer, der på tværs af tid og landegrænser også turde at udfordre magtstrukturer og de konstruerede narrativer. Det er en tak til de mødre, der har kæmpet mod vold og kontrol gennem tiden, for at sikre en bedre fremtid for deres døtre. En tak til de mænd, der var villige til at udpege de ulige strukturer - samt en invitation til dem der ikke oplever at de er en del af samtalen. Det er en spejling til de kvinder og etniske minoriserede der stadig føler sig alene med deres oplevelser. Det er et farvel til skam, selvbegrænsning og jantelov, og et skridt mod en tid, hvor intet menneskes evner eller ret skal afhænge af deres køn eller etnicitet.

Køb/bestil billet