Gå på æblerov i landsbyen, og lav æbleringe du kan tage med hjem og tørre.
I 1800-tallet brugte man tørring af frugt som konserveringsmetode, så man havde glæde af sommerens og efterårets frugt i længere tid.
I hestegangen ved Torup kan viser vi, hvordan man udkerner og skærer æblet, så det er klart til tørring.
Tag dine æbleringe med hjem, og tør dem i ovnen eller hæng dem op et tørt og lunt sted. Efter nogle dage eller en tur i ovnen har du lækre æblesnacks til madpakken eller til en kop kakao på en regnfuld efterårsdag.
Vi laver æbleringe i hestegangen ved Toruphuset (nr.9).
I 1800-tallet brugte man tørring af frugt som konserveringsmetode, så man havde glæde af sommerens og efterårets frugt i længere tid.
I hestegangen ved Torup kan viser vi, hvordan man udkerner og skærer æblet, så det er klart til tørring.
Tag dine æbleringe med hjem, og tør dem i ovnen eller hæng dem op et tørt og lunt sted. Efter nogle dage eller en tur i ovnen har du lækre æblesnacks til madpakken eller til en kop kakao på en regnfuld efterårsdag.
Vi laver æbleringe i hestegangen ved Toruphuset (nr.9).