Bliv klogere på historie sammen med andre med LIVESTREAMEDE udgaver af udvalgte foredrag og samtaler fra Bibliotekernes festival for historie.
Vi sørger for rammerne i Hack Kampmanns historiske bygning - og for en kop kaffe - indholdet sørger historikere, journalister og arkivmedarbejdere fra hele landet for.
Årets tema er "Med lånte fjer", for den danske historie er blevet til gennem udveksling, møder, lån og tyveri fra andre kulturer. Festivalen kaster lys over danskernes kamp med det fremmedartede.
Spis din historie 1: Historien om dansk mad
Hvad er ægte dansk mad? Det spørgsmål har vakt heftig debat i mere end 150 år. Foredraget giver indblik i, hvordan vi gennem tiden har diskuteret og defineret dansk madkultur, og hvordan forskellige forestillinger har påvirket vores forhold til den mad, vi spiser.
Ser du foredraget mens du laver mad, så er Carolines forslag til en dansk menu a la 1910 farsretter som f.eks. frikadeller eller forloren hare. Alternativt kunne det være Danmarks nationalret "Stegt flæsk med persillesovs"
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hendes forskning fokuserer på oversete aspekter af dansk madhistorie. Det har hun senest skrevet om i bogen Stegt flæsk med persillesovs, der udkom ved Århus Universitetsforlag i 2022.
Fri entré
Se det fulde program over samtaler, der kan ses "Live i stuen" her: Live i stuen 2024 - Bibliotekernes festival for historie
Læs mere på hjemmesiden
Vi sørger for rammerne i Hack Kampmanns historiske bygning - og for en kop kaffe - indholdet sørger historikere, journalister og arkivmedarbejdere fra hele landet for.
Årets tema er "Med lånte fjer", for den danske historie er blevet til gennem udveksling, møder, lån og tyveri fra andre kulturer. Festivalen kaster lys over danskernes kamp med det fremmedartede.
Spis din historie 1: Historien om dansk mad
Hvad er ægte dansk mad? Det spørgsmål har vakt heftig debat i mere end 150 år. Foredraget giver indblik i, hvordan vi gennem tiden har diskuteret og defineret dansk madkultur, og hvordan forskellige forestillinger har påvirket vores forhold til den mad, vi spiser.
Ser du foredraget mens du laver mad, så er Carolines forslag til en dansk menu a la 1910 farsretter som f.eks. frikadeller eller forloren hare. Alternativt kunne det være Danmarks nationalret "Stegt flæsk med persillesovs"
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hendes forskning fokuserer på oversete aspekter af dansk madhistorie. Det har hun senest skrevet om i bogen Stegt flæsk med persillesovs, der udkom ved Århus Universitetsforlag i 2022.
Fri entré
Se det fulde program over samtaler, der kan ses "Live i stuen" her: Live i stuen 2024 - Bibliotekernes festival for historie