Mørdrupskolen

Rugmarken 1A, Espergærde

Onsdag den 4. december 2024, kl. 17.30-21.

Arrangør: LOF Øresund



Andet

La tradition des treize desserts du Sud de France

Les treize desserts. Pourquoi sert-on 13 desserts à Noël et quels sont-ils ?. La tradition des 13 desserts vient de Provence et a des origines religieuses.

A Nice on y retrouve la fougasse et autres spécialités locales, comme la tarte de blettes et les oreillettes. Les desserts peuvent être bus avec du vin cuit ou du vin muscat.

Denne aften vil du få et indblik i hvad det traditionelle Sydfranske julebord indeholder af forskellige retter. Et julebord, som er meget anderledes end et dansk julebord.

Hubertine er udover at være fransklærer også uddannet husholdningslærer, så hun vil elske at stå i et køkken og indvie dig i hvordan, man laver nogle af de franske lækkerier
Denne onsdag skal vi lave 3 ud af de mange retter, som man traditionelt stiller frem i Sydfrankrig ved juletid. Retterne, som vi skal stifte bekendtskab med hedder: la fougasse, la tarte aux blettes og les oreillettes. '

Vi skal lave 1 af de 13 desserter, som også er på det store julebord og herudover blandt andet også en grøntsagstærte.

Vi spiser maden sammen inden vi går hjem og naturligvis taler vi kun fransk den aften.

Kom og vær med denne aften, som står i Frankrigs tegn

Underviser: Hubertine Van den Berghe Jensen
Hold: 40451.

Læs mere på hjemmesiden