Spring til indhold

Bliv klogere på olivenolie - foredrag med smagning

Diverse: Foredrag

Ellen fortæller om Umbrien i Italien, om pasning af oliventræerne og ikke mindst om høsten og presningen af oliven frugterne.

Hun fortæller om olivenolie kvaliteter, om kold-pres, om udfordringerne ved at dyrke oliven og om hvorfor en olivenolie høstet fra de samme træer ikke smager ens fra år til år.
Hele foredraget er understøttet af flotte billeder fra området samt detaljerede billeder af høsten og forarbejdningen på den lokale mølle.
Undervejs smager vi på tre forskellige olivenolier; sidste års høst, dette års høst og til sammenligning en populær olie fra supermarkedet. Vi spiser brød med gluten til smagningen, så er du glutenallergiker kan du evt. tage noget glutenfrit brød med eller bare drikke olien i stedet for at dyppe brød i.

Efter foredraget vil der være mulighed for at købe olie fra årets høst
Vi byder på et glas hvid- eller rødvin samt danskvand.
Foredraget varer ca. halvanden time + en pause undervejs.
OBS:
Arrangementet foregår på et skib, der derfor kan vippe lidt. Der er ingen elevator på skibet.
Da det kan være en udfordring med p-pladser på Refshaleøen, så kom i god tid. (Der er IKKE parkering nede på kajen ved skibet.) Skibet ligger ved den runde blå/hvide cirkel på nedenstående billede.
Vi åbner til skibet kl. 17:00 og arrangementet starter kl. 17:30.