Spring til indhold

Det grønne køkken med Rødder x Andelsgaarde

Diverse: Gastronomi

Hele året rundt er kålen det eneste bladgrønt, vi rigtig kan regne med. Den er tilgængelig for alle og dyrkes med kærlighed, økologisk og regenerativt hos mange små jordbrug. Den opbevares godt.

Og så overrasker kålen os gang på gang med smagsvariationer, tekstur og anvendelsesmuligheder

Når Rødder går på scenen, vil du få inspiration til to kålserveringer - den ene servering et måltid med preserveret kål og den anden en sideret med frisk bladkål. Begge serveringer komplimenteres med Søtoftes fantastiske mejeriprodukter og begge serveringer med kål fra det regenerative og økologisk jordbrug Lerbjerggård (Andelsgaarde), der forpagtes af Nanna (med på scenen) og Christopher.

Mens Niclas kokkerer vil Nanna fortælle om at dyrke kål, så fuglene synger.

Din vært
Niclas Grønhøj Møller er køkkenchef hos Rødder - en madvirksomhed som hver dag arbejder benhårdt på at skabe hyggelige og smagfulde spiseoplevelser for folket på de bedste, lokale, økologiske råvarer i sæson. Det gør de ved at levere catering, drive den vegetariske kantine Rødders Køkken og lave langbordsmiddage i mark, på festivaller og alle mulige og umulige steder, hvor de gode råvarer kan udfolde sig.

Hos Rødder handler det om at gøre de gode råvarer tilgængelige for alle og at udnytte råvarernes fulde potentiale, så de kan skabe velsmagende grønne måltider året rundt. Kålen - altså den gode økologiske og lokalt dyrkede en af slagsen - har med dens mange fantastiske egenskaber derfor en central rolle i Rødders Køkken.

Facebook
Instagram

En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.

Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.

Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.

Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.

Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.

Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.

Læs mere om Årets hovednavn her

Preserveret hovedkål
Surkål, danske og økologiske ingridærter og Søtoftes yoghurt. Oplev hvordan råvarerne passer godt sammen smagsmæssigt. Det er bælg og fermentering. Det kan udgøre et måltid, der gør dig mæt - det er comfort food i højeste potens.

Frisk bladkål
Ristet bladkål med blåskimmelost fra Søtofte. Det kan være din lækre sidedish eller starter. Vi laver mega god blåskimmelost i Danmark, det skal vi hylde! Bitterheden i bladkålen og den ristede smag er noget nær en perfekt kombi med skimmelosten, fordi råvarerne fremhæver hinandens smagsegenskaber på allerbedste vis.