Spring til indhold

Syltedronningen inviterer til pesto-party

Diverse: Gastronomi

Mød Syltedronningen Helena Grayston, når hun tryller med kål, der hengemmes på glas og flaske. Man tror det ikke lige, men kål kan blive til mange forskellige og velsmagende pestoer, og kinakål bliver fermenteret til kimchi.

Til pesto arbejder vi med grønkål og måske skvalderkål, danske oste og nødder/kerner, som kan kombineres til nye pestoer. Til kimchi arbejder vi med kinakål. Selvom sommerpesto er lavet på tomater og ikke kål, skal den måske også have lov til at være med!

Din vært
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag

Syltedronningen. Navnet opstod da jeg vandt Politikens sylte konkurrence i 2013 med min opskrift på Rustik Rabarbersyltetøj. Mine egne rødder er dybt forankret i de værdier som Syltedronningen står for. Nærvær. Naturlighed. Tryghed. Hænder, hjerte og hjerne.

Instagram

Facebook

En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.

Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.

Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.

Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.

Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.

Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.

Læs mere om Årets hovednavn her

Basilikum-, grønkåls- og sommerpesto.