Spring til indhold

Bevægelsesglæde for gigtramte

Motion: Andet motionstilbud

Gigttræning er til dig der i det ene eller andet omfang lider af en gigtsygdom.

Det kan være leddegigt, psoriasis gigt, rygsøjlegigt, artrose (slidgigt), osv. - og som ønsker at bryde den "onde cirkel" og opleve motion som noget godt og sjovt for dig og din krop.

Når man har ondt, er det naturligt at skrue sit aktivitetsniveau ned. Men det der sker er også, at du langsomt mister muskelmasse, kondition, din balance bliver dårligere og du kan komme i risiko for livsstilssygedomme. Men hvordan træner man med smerter? Hvordan bliver motion sjovt, når der er hensyn der skal tages? Og kan man lave forkerte bevægelser, som forværrer smerterne?

"Jeg vil gerne prøve at lære dig og din krop, hvordan du kan træne på en god og effektiv måde, men uden at opleve smerteforværring ved det. Jeg er snart færdig som fysioterapeut i Haderslev, jeg elsker bevægelse og så har jeg selv erfaring med kroniske smerter. Jeg har derfor også en naturlig interesse for både smerteforståelse/-håndtering men også for gigtsygedomme og træning hertil. Jeg har selv erfaret, at gode oplevelser med kroppen er essentielt for at have det godt, men også for at genvinde den tillid, som hurtigt mistes, når kroppen ikke gør som man vil.

Jeg vil på holdet bestræbe mig på at gøre motion til en god oplevelse for dig og din krop. Når vi træner og motionerer, har vi en tendens til at tænke, at det skal gøre ondt, før det gør godt. Det skal det også - men på en god måde. Og jeg vil gerne lære dig, hvornår det gør ondt på en god måde og hvornår det gør ondt på en dårlig måde.

På holdet vil mere "konventionel" træning kombineres med elementer som udspænding, mindfulness, yoga, vejrtrækningsøvelser og meget mere - som forhåbentligt kan flytte dit fokus ud af hovedet og helt ned i kroppen.

Holdet vil altid afsluttes med rolige elementer, så du har ro i kroppen og de bedste forudsætninger til en god nats søvn. Hver træning vil starte med en grundig opvarmning, hvorefter den mere "konventionelle" træning tager over. Her vil vi arbejde med muskelstyrke og -udholdenhed af kroppens store og mest essentielle muskelgrupper (ben, arme, mave og ryg). Der vil også være et pulselement som stafetter, spil, leg og lignende. Og så vil der være balancetræning, træning af hverdagsfunktioner, mobilitet og stræk i ryg/mave regionen og meget mere."

Underviser, Pernille

Her tager vi hensyn

"Træningen tager udgangspunkt i den undervisning, som jeg har fået indenfor gigtsygdomme, forskning, samt mit eget rehabiliteringsophold på Gigthospitalet.

Træningen og øvelserne vil tilrettelægges efter dit niveau, og der vil altid være mulighed for at pro- eller regrediere øvelserne. Holdet har færre deltagere end et alment hold - hvilket betyder, at jeg undervejs i træningen har rig mulighed for at individualisere det til dig. Derudover vil der også være mulighed for at erfaringsudveksle, snakke smertehåndtering, vaner og aktivitetsregulering.

Indholdet i undervisningen vil variere hver gang, og du får som deltager mulighed for at præge holdet ud fra dine præferencer. Mit mål for hver træning er glade deltagere, som får pulsen op, 'arousal' ned og en god træning - ikke kun for dig, men også din krop."

Underviser, Pernille

Dette hold er for dig, der ikke kan deltage på et almindeligt hold. Der skal derfor udfyldes en handicap erklæring ved underviseren på første mødegang du deltager. Manglende underskrift på en handicap erklæring fra underviseren medfører at deltagelse på holdet skal afvises.

i så fald henvises til vores øvrige hold

Underviser: Pernille Bach
Hold: 2428360.