Spring til indhold
Arkiv: Overstået event

Ungescenen - SVEND Filmdage

Diverse: Andet

Ungescenen er et nyt arrangement under SVEND Filmdage, som er dedikeret til at fremvise næste generation af filmskabere fra Fyn!

Her får unge talenter i alderen 17-24 år mulighed for at præsentere deres film og modtage feedback fra både publikum og erfarne fagfolk i branchen. Årets tre udvalgte film er 'Tanken', 'Family reframed' og 'Fuck jeg elsker dig'.

Programudvalget, Anna van Deurs og Karoline Hamm, vil præsentere filmene og efterfølgende moderere samtaler med de unge filmskabere om deres kreative processer og erfaringer.
______________________

OM FILMENE:

Family reframed
Filmen skildrer et barn, der undersøger sin families skilsmisser gennem en samling af minder.
Filmens instruktør, Elise Kragh, er en bemærkelsesværdig ung instruktør fra Fyn, som står som et unikt eksempel på den næste generation af filmskabere. Hun har dybt engageret sig i sin families personlige skilsmissehistorie og fortæller den med stor følsomhed og indsigt gennem filmmediet. Hendes arbejde har ikke blot styrket båndene i hendes egen familie, men har også bidraget til hendes kunstneriske udvikling. Elise håber, at hendes film kan give inspiration og støtte til andre unge, der står over for lignende udfordringer i deres liv.

Fuck jeg elsker dig
Filmen handler om de nyforelskede Kasper og Mie, der støder på udfordringer, da Mie opdager en af Kaspers vaner, som får hende til at tvivle på deres forhold. Konfrontationen bringer både deres kærlighed og deres individuelle særheder i spil, hvilket udfordrer deres nyfundne harmoni.
Filmens instruktør, Jonas Hansen, fortæller at filmen er skabt for at udfordre den naive forestilling om det perfekte par. Filmen dykker ned i dynamikken mellem Kasper og Mie, hvor de konfronterer hinandens vaner og forskelligheder for at vise, at ægte kærlighed kræver accept af både det gode og det mindre perfekte hos sin partner.

Tanken
Filmen 'Tanken' følger en ung dreng, der lever et ordinært teenageliv. Da han finder sit gamle krigslegetøj og holder det i hænderne, ser han pludselig hele sin fremtid som præget af krig. Han ender hurtigt i en livstruende situation på en mark, hvor han må flygte for sit liv.
Manuskriptforfatter Sofia Helena Larsen fortæller, at filmen er skabt for at udforske krigens nærvær i vores hverdag, som noget vi ofte kender til, måske endda accepterer, men sjældent aktivt forsøger at stoppe. Præmissen er at krig er en konstant trussel, der skaber splid og død, og filmen søger at skildre denne erkendelse gennem en ung drengs personlige oplevelse og flygt fra virkeligheden.