Spring til indhold

Julens traditioner

Diverse: Foredrag

Foredrag og fællesspisning med Bettina Buhl og Benno Blæsild.

Vi har alle vores meninger om og traditioner for, hvad der hører julen til, men hvordan er danskernes jul egentlig kommet til at se ud, som den gør?

For at besvare nogle af de spørgsmål vil madhistoriker Bettina Buhl og historiker Benno Blæsild tage os i hånden, når vi gennemgår julens traditioner både ved spisebordet og i dagligstuen.

Løbende smager vi på noget af den mad, der hører sig julen til. Menuen er følgende:

Forret: Små smagsprøver af æbleflæsk, sild og leverpostej på rugbrød.

Hovedret: Medister med grønlangkål, kartofler, rødbeder og sennep.

Dessert: Risalamande og en æbleskive.

Af hensyn til maden er der begrænset plads og tilmelding til arrangementet. Sidste tilmeldingsfrist er d. 15. november kl. 12. Foretrækker du en vegetarisk løsning, kan du købe en vegetarbillet.

Arrangementet foregår i samarbejde med Kroens venner i Ørsted og Ørsted Kro, som både vil lægge hus til og lave maden.

Derudover er arrangementet et velgørenhedsarrangement, hvilket betyder, at alt overskud går til noget lokalt i Ørsted.

Billetten er ekskl. drikkevarer. De skal købes i kroens bar.