Spring til indhold

Höstmiddag | Det Levende Bord

Diverse: Foredrag

Kom med og fejr høsten til en overdådig höstmiddag lavet af Johan Borups elever fra faget 'Det Levende Bord' i samarbejde med Grønne Madhåndværkere fra Hotel- og Restaurantskolen!

Eleverne inviterer til fire smagfulde plantebaserede serveringer lavet på lokalt producerede råvarer - ind imellem retterne vil du opleve inddragende indslag og performances:
Forfatterne Morten Søndergaard og Kristina Stoltz vil, i samarbejde med alle jer middagsgæster opføre langdigtene "Se" og "Hør", der kredser om biodiversitetskrisen og alt det, vi er i gang med at miste. Eleverne fra Johan Borups Højskole vil optræde med oplæsninger, performances, musik og andre overraskelser som de har arbejdet med optil aftenen.
OM 'DET LEVENDE BORD'Johan Borups eleverne fra valgfaget 'Det Levende Bord' arbejder med bæredygtighed, ansvar og aktivisme. De er ude og finde svar på hvorfor mad og fødevarer er så væsentlige i den grønne omstilling og hvordan og hvorfor vi ser anderledes på vores forbrug og vaner i fremtiden - de tager ud og møder nogle af de stærke og seje kræfter, der er med til at ændre kursen på vores madsystemer, og de laver mad med sanselighed og begejstring for at komme tættere på vores råvarer.

Læs mere om Johan Borups Højskole her
OM 'GRØN MADHÅNDVÆRKER'Eleverne fra Hotel- og restaurantskolen vil i fremtiden være med til at få vores spisevaner til at vende på en tallerken. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker (IEUD) er en ny individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse med mad, klima og planter i fokus - i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening og Fonden for Plantebaserede Fødevarer. Uddannelsen er en ny mulighed for at lære om grøn gastronomi, planterig kost, mere bæredygtige produktionsmetoder, økologi, råvarelære og værtskab, der tager hensyn til vores generations helt store udfordring, klimakrisen. De lærer fra et globalt køkken, hvor grøntsager spiller hovedrollen uden at gå på kompromis med velsmag og tilberedningsmetoder. De arbejder med bæredygtige proteiner fra svampe til bælgfrugter og tang, og de lærer at løfte dem til nye højder gennem bl.a. fermentering, så de kan producere deres egen miso, svampegarum, tempeh og meget mere.

Læs mere om uddannelsen her
OM MORTEN SØNDERGAARD Morten Søndergaard bor på et bjerg i Toscana, skriver digte, dyrker honning og oliven og forsøger at være forsynende. Så er han også Folkeprofessor på Johan Borups Højskole. Han debuterede som forfatter i 1992 med digtsamlingen Sahara i mine hænder. Har modtaget flere priser og legater og været nomineret to gange til Nordisk Råds Litteraturpris. Arbejder også med lydkunst, kunst og musik. Hans digte er oversat til en række sprog, og hans værker er blevet vist flere steder i Europa.

OM KRISTINA STOLTZ Kristina Stoltz har udgivet digte, noveller, børnebøger og romaner, som hun har modtaget flere priser og legater for. Lige nu er hun aktuel med digtsuiten 'Fra Blodet' (juni 2024, Gutkind). Hun leder forfatterlinjen på Johan Borups Højskole og er også aktivt medlem af Forfattere Ser Grønt, der er en samling forfattere, som arbejder for at skabe bevidsthed omkring biodiversitets- og klimakrisen gennem ord, lyd og billeder.

PRAKTISKMiddagen finder sted i højskolens smukke sal 25. oktober 18.00-21.00. I forbindelse med højskolens litterære höstfest, som finder sted d. 25.+26. okt. læs mere her:

Der er begrænset antal pladser til middagen, så tøv ikke for længe med at sikre dig din billet til dette höstsymposion!
Prisen for en billet til middagen er 250 kroner, uanset om den købes i forsalg eller i døren (hvor eventuelt resterende billet vil blive sat til salg på aftenen).
Der er mulighed for at tilkøbe drikkevarer til middagen.
Bemærk serveringerne er vegetarisk og ikke vegansk.
ADGANGSFORHOLD OG TILGÆNGELIGHEDSalen i det smukke gamle palæ er desværre ikke tilpasset så kørestolsbrugere, barnevogne og gangbesværede kan komme rundt. Vores sal ligger i trappeniveau under gadeplan, og toiletter ligger på 1. sal.