Dette foredrag med historiker Rasmus Kjærbye Petersen tager dig med på en rejse gennem tidens historie og alle de forviklinger, der har været undervejs, inden man nåede frem til den tidsregning, der bliver brugt - næsten - globalt i dag.
Tidens historie er bestemt ikke lige så afslappende som et bornholmerurs rolige, rytmiske tik tak. Tværtimod er den en lang og dramatisk fortælling om klodens bevægelse, kulturkampe og kalendersjusk.
At sætte tiden i system har således været en lang udviklingsproces, hvor mennesket har forsøgt at omsætte himmellegemernes bevægelser til en samlet kalender. Desværre deler himmellegemerne ikke menneskets ordenssans, hvorfor der f.eks. ikke er et lige antal dage i en måned, og heller et lige antal måneder i et år.
For at få det umulige regnestykke til at gå op har kloge hoveder lige siden oldtiden klippet en hæl og hugget en tå, for at få styr på sekunderne. Den lille uregelmæssighed alene har ført til en lang række forskellige måder at måle tiden på i forskellige kulturer - sågar i samme kultur! Og det har affødt voldsomme kampe om, hvilken metode der er den korrekte.
Få svar på det hele til dette underholdende og indsigtsfulde foredrag. Og husk at komme til tiden!
Entré: 185 kr