Mehr Nachrichten

 
Theater
Få et godt grin!

Alten Neuheiten finden:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Få et godt grin!
Mo 4. Jul 2011




Vanen tro har otte 3. års skuespillerelever har været i praktik på Grønnegårds Teatret, og resultatet er blevet en munter fortolkning af William Shakespeares forvekslingskomedie, "En skærsommernatsdrøm". Eleverne giver sig fuldt ud og gør dette til et af sæsonens udendørs højdepunkter.

Skoven summer af forelskelse og frustrationer i Shakespeares En skærsommernatsdrøm: Elverkongen Oberon og hans dronning Titania kæmper om retten til en lille indisk prins, mens en flok unge atheniensere løber forelskede rundt efter hinanden og en lille trup af amatørskuespillere øver et nyt stykke - og den skælmske Puk sørger med sin magiske blomst for, at det hele bliver til et stort virvar.

Det er en fornøjelse at se de meget veloplagte skuespillerelever, der alle giver sig fuldt ud. Puk er en knapt så stor ballademager sammenlignet med, hvad man har set i andre opsætninger. Men der er alligevel stor charme i Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlets violinspillende Puk. Det er dog Joachim Fjelstrup, der selvsikkert stjæler både scenen og rampelyset i den tredobbelte rolle som Rumpe/æslet/Pyramus. Det bliver spændende at følge ham fremover.

Opsætningen er enkel med velfungerende udklædninger on-stage og en prunkløs scenografi

med kunstige siv, der passer perfekt til omgivelserne og det åbne rum, som gør det muligt for skuespillerne at løbe rundt om hele det udendørs teater.

Ved at forkorte fortællingen og levere den på nydansk uden for mange dikkedarer, har Frede Guldbrandsen forvandlet stykket til et familieteater. Det resulterer i uventede moderne indslag, som da Carl-Christian Riestra Rasmussen leverer en vældig fin og højst overraskende hiphop-mur - om end det børnevenlige går lidt af forestillingen, når de adskilte elskende kysser hinanden "i muren".

Det er sjovt tænkt, og derfor er det også ærgerligt, man ikke har valgt at gøre stykket mere gennemført moderne. I stedet bliver det letbenet med en række morsomme indslag, for eksempel får den yndige Thisbe (Christopher Læssø) og Løven (Siir Tilif), der ikke kan brøle, smilene frem. Det er et fjantet stykke, og både skuespillere og publikum morer sig tydeligvis.

Når de fungerer, har udendørsforestillinger deres egen magiske charme, og der er masser af både charme og magi at hente i Grønnegårds Teatrets Skærsommernatsdrøm.

Grønnegårds Teatret: "En skærsommernatsdrøm"
Se spilletider