Mehr Nachrichten

 
Literatur
Nattergalen

Alten Neuheiten finden:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nattergalen
Sa 16. Jul 2005

"I Kina ved du jo nok er kejseren en kineser, og alle dem, han har om sig, er kinesere. Det er nu mange år siden, men just derfor er det værd at høre historien, før man glemmer den!" - Sesam udsender endnu en bog i deres dejlige serie af Esben Hanefelt Kristensen-illustrerede H.C. Andersen-eventyr. Denne gang er det "Nattergalen", der bliver forskønnet af Hanefelt Kristensens eventyrlige billeder.

Selve eventyret om nattergalen, der sang for kejseren af Kina, blev forsmået til fordel for en mekanisk fugl, men alligevel frelste kejseren fra Døden, er naturligvis velkendt, og stå sikkert på de fleste danske reoler i en eller anden udgave i forvejen. Alligevel synes jeg, det er værd også at investere i denne udgave pga. Esben Hanefelt Kristensens illustrationer, der på så fremragende vis supplerer H.C. Andersens helt specielle sprog og stil.

Efterhånden er Hanefelt Kristensen meget brugt illustrator, som man støder på mange steder, og sommetider kan man måske mene, at hans billeder minder lidt meget om hinanden; men faktisk giver netop Nattergalen ham muligheden for at tilføje nogle eksotiske, orientalske elementer, som gør at disse billeder, på trods af den velkendte stil, med visse gengangere i motiverne og den stadige forkærlighed for den særlige blå farve, der er med til at give hans malerier den helt specielle atmosfære, skiller sig ud. Der er pandabjørne og rismarker og et frygtindgydende billede af Døden ved kejserens seng.

I serien fra Sesam finder man også Den lille havfrue og Dyndkongens datter, alle tre på en række forskellige sprog.

H.C. Andersen: Nattergalen
Illustreret af Esben Hanefelt Kristensen
Forlag: Sesam
Sider: 31
Udgivelsesdato: 07.06.2005
ISBN: 87-11-22341-3