|
Teaterkoncerten er noget af et udstyrsstykke i form af meget fantasifulde kostumer skabt af modedesigneren Anja Vang Kragh. Forestillingens kulisser henlægger handlingen til det vilde vesten og den lidt dystre lyssætning lader ikke meget tilbage af Beach Boys feel good, solskinsmusik.
Hvis man havde glædet sig til en forestilling med fest og glade dage samt velkendte Beach Boys toner i øregangene bliver man - måske - skuffet. Forestillingen er festlig, bare ikke på den måde, man skulle forvente, sangteksterne er også Beach Boys, de bliver bare ikke sunget helt ligesom man skulle forvente. I det hele taget er intet, som man skulle forvente, og man kan enten vælge at blive skuffet eller blive positivt overrasket over, hvor meget andet end simpel underholdning, der kan komme ud af en Beach Boys-sang.
Ved at vælge ikke at være tro mod musikken opnår instruktøren, at der lægges meget mere mærke til, hvad der egentlig står i teksterne. Der bliver lagt noget ironi ind i sangene, og budskaberne bliver undertiden vendt fuldstændig på hovedet. Dette ses feks i Bjarne Henriksens fremførsel af "In my room", hvor han siddende i en lille trækasse, som hænger ned fra en bom, fortæller, om alle de ting han kan lave i sit værelse. Oprindeligt var det ikke en særlig bemærkelsesværdig sang, men efter denne fremførsel har den pludselig fået ny betydning og er en man husker. Anne Sofie Byders fremførsel af "Untill I Die", har en lignende virkning.
Det mest bemærkelsesværdige ved forestillingen er nok de fantasifulde kostumer. Forestillingen har en stemning af Village People møder de medvirkende fra The Telegraph Trail ved et maskebal! Det mest bemærkelsesværdige kostume bæres af Sara Grabow og Sandra Yi Sencindiver i rollen som den spejlvendte dronning på et spillekort, mens de synger "I can hear music". Kostumet er genialt udtænkt, og de to sangere synger helt fantastisk.
Der er i alt 9 medvirkende ved forestillingen, rent sangmæssigt er der ikke noget at sætte en finger på, men det er ikke alle, der mestrer skuespillet lige godt. I denne specielle opsætning er orkesteret også med på scenen. Klaverbokseren i en scene fra det vilde vesten passer godt ind, men man bliver lettere overrasket over flyvende guitarister og andet godt, men det hele spiller sammen til et hele, som snildt kunne have været en af Dennis Wilsons narkohallucinationer.
Foto: Århus Teater
Århus Teater: Teaterkoncert Beach Boys
Se spilletider