Efter i flere år kun at have hørt de amerikanske synspunkter omkring situationen i Irak og med Saddam Hussein er det både befriende og spændende at høre den anden side af sagen. Hvordan opfatter det irakiske folk de seneste ca. 20 år af deres historier.
Det er en spændende beretning, og når man hører, hvor lidt der har skullet til, før folk faldt i unåde og fik frataget alle deres værdier, titler, arbejde eller endog deres liv, kan man kun forundres over at Ala Bashir stadig er i live efter 20 år i Saddams tjeneste med dødelige intriger i inderkredsen omkring Saddam.
Man får et godt indtryk af Iraks historie forud for Saddam og hvordan Saddams vej til magten blev banet. Bogen giver en stor baggrundsforståelse for de krige og konflikter, der har været i mellemøsten og herefter vil man stå meget stærkere i forhold til at forstå de nyheder, som med mellemrum udsendes fra området.
Historien er velskrevet, selvom læseren undertiden bliver irriteret over små unøjagtigheder, såsom omtalen af først Uday og derefter Qusay som værende den yngste søn, endda på samme side i bogen eller angivelse af to forskellige stemmetalsprocenter, som var for Saddam Hussein inden for tre linjer. Selv om det er petitesser, er det så åbenlyse fejl, at det burde have været fanget ved almindelig korrekturlæsning.
Køb eller bestil bogen hos bog&idé
Ala Bashir og Lars S. Sunnanå: Saddams livslæge
Forlag: Gyldendal
Sider: 430
Udgivelsesdato: 13.10.2004
ISBN: 87-02-02794-1