|
Et af målene med Spis salat! er at kreere en række salater som følger teorien om det glykemiske indeks - det udelader de såkaldt hurtige kulhydrater fra kosten, hvorved kroppens insulinniveau ikke påvirkes i så høj grad. Dette har til gengæld ført til nogle opskrifter som er federe, end det skulle forventes af salater, som jo ses som det sunde indslag i middagen.
Bogens titel "Spis salat!" er lettere misvisende da bogen handler om meget andet end salat. Her er også opskrifter på marinader, creme, saucer, stegning af kød mm. Opskrifterne er desuden blandet mellem hinanden, uden noget synligt system, hvilket kan gøre læsningen lettere kaotisk for læseren, også selv om bogen har afdelinger for forskellige typer salat.
Spis Salat! er en bog for dem, som gerne vil have lidt anderledes og mere moderne mad. Opskrifterne er opfindsomme i ingrediensvalget og sammensætningen og der er masser af inspiration til brug af anderledes råvarer i salaterne. Bogen er fyldt med inspirerende billeder af retterne taget af fotografen Columbus Leth.
Forfatteren skriver i forordet, at samtlige opskrifter er til to personer, men en salat, hvor der skal bruges 2-3 forskellige slags salat i mængder af enten et hoved eller en bakke hver plus det øvrige fyld, virker som en meget større portion end til to personer.
Der bruges temmelig fed dressing til mange af opskrifterne og opskrifterne forskriver oftest at ingredienserne i salaten skal vendes i dressingen, så med mindre man lader være med at følge opskrifterne slavisk, er salaterne ikke udprægede sunde at spise.
Køb eller bestil bogen på saxo.dk.
Susanne Kjær: Spis salat!Forlag: Gyldendal
Sideantal: 154
ISBN:9788702064353