Flere nyheder

 
Musik
Syret jubilar

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Syret jubilar
Søn. 24. apr. 2011

Det nye album fra Baby Woodrose, "Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers", refererer både til euforiske stoffer og eget materiale. Det er Lorenzos syvende plade som Baby Woodrose's frontmand, og den rammer butikkerne ti år efter den første Baby Woodrose-plade.

2011 er jubilæumsår for Baby Woodrose og Uffe Lorentzen a.k.a Guf a.k.a Lorenzo Woodrose. For efter at have været trommeslager i garagerockbandet On Trial var han i en periode uden band. Det blev til en masse demoer med eget materiale, som guitarist og sanger, og dette blev til Baby Woodrose. Bandet er opkaldt efter den eksotiske plante Hawaiian baby woodrose, og ved indtag af denne plantes frø kan man efter sigende opleve en hallucinerende og psykedelisk effekt.

Denne syvende plade fra Baby Woodrose er en ret speciel udgivelse; udover at det er en jubilæumsudgivelse, er der indtil flere sjældenheder og outtakes på dette album. Så for ægte fans er pladen et must! For ikke indviede eller bare de fleste andre er pladen svær at gå til. Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers indeholder hele 15 numre, og det er numre fra den oprindelige firespors Fostex Multitracker X-30 Recorder, Lorenzo brugte til at sætte det hele i gang (det kan da vist ikke blive mere autentisk). Udover de numre, der blev grundlaget for første Baby Woodrose-udgivelse, er her også fundet plads til førnævnte sjældenheder; der er tale om to sange fra en udgået og særdeles sjælden 7'' med titlen Disconnected og to sange yderligere, der kun findes på nærværende plade. Dertil kommer, at der også er et enkelt covernummer "The City of People" af The Illusions.

Åbningsnummeret "Baby Blows" er allerede en klassiker på den danske syrerockscene, og det svinger stadig ad helvede til (det er positivt ment!) og emmer af desperation og energi. Generelt passer denne beskrivelse på langt størstedelen af Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers, og det kan man kalde positivt. Samtidig er der på numre som "Caught in a World", "Pandora" og "Spinning Wheel" en stemning af 1960'er oprør, anti-krigsdemonstrationer og en fornemmelse af "det er nu vi ændrer verden"-stemning. Produktionerne er helt i samme tråd, og det lyder, som om det hele rent faktisk er indspillet i førnævnte periode, også når afslutningen på "What a Burn" ikke er helt tight, men det er charmerende.

Problemet med Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers er imidlertid, at det faktisk bliver for meget af det gode. Det lyder måske absurd, men for en ikke hysterisk 60'er rockfan går pladen desværre hen og bliver en gentagelse på trods af, at materialet er gennemført og godt lavet. Covernummeret "The City of People" er dog en tiltrængt uptempo-omgang, og det er velplaceret. Flere steder på pladen kommer Lorenzos klassiske "bend-guitarsoli" til udtryk, det er ikke det sværeste rent teknisk, men det passer perfekt til udtrykket, og det er jo også udtrykket, det kommer an på. Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers er alt i alt en udmærket omgang og opvisning i syrerock, men desværre lidt for ensformig.

Baby Woodrose: Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers

Udkommer på 25. april på Bad Afro Records.