Flere nyheder

 
Teater
Københavnerkabaret i Nyhavn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Københavnerkabaret i Nyhavn
Tir. 17. maj 2011

"Forelsket i Kbh." er en dansktop-kærlighedserklæring til København, og selvom det nok vil være mere passende at kalde det en revy snarere end en kabaret, er den både morsom og underholdende og ikke uden overraskelser. En hyggelig aften ude i det nye Café Liva, men lad gerne bilen stå, for det kalder på en øl eller et glas vin.

Forelsket i Kbh. indleder med nogle klassiske travere, så man kan godt føle sig malplaceret som publikummer under 50, men herefter springer vi lystigt rundt i årtierne og stilarterne og blander på fortrinligste vis nyfortolkninger af Elga Olga og Cæsar med Jokeren og Natasja.

Rammefortællingen er tynd og ret unødvendig: Et par ringer hele tiden forgæves til hinanden og lægger beskeder om møder, der aldrig bliver til noget. Sommetider afspejles det i den efterfølgende sang, men det mest af tiden virker det bare som et efterhånden mindre og mindre pudsigt indfald. Og der er måske ingen grund til at gøre det til mere end det, for det virker udmærket.

Der er kun 3 mand på scenen: pianisten, kapelmester Lars Fjeldmose, der står for det musikalske og gør det ganske fortrinligt - og så Mette Marckmann og Peter Oliver Hansen, der synger, danser og spiller små sketches. Især Mette Marckmann imponerer med sine mange forskellige ansigtsudtryk, og hun står da også i høj grad for de komiske islæt i Forelsket i Kbh.

Hendes fortolkning af John Mogensen-klassikeren "Sidder på et værtshus" er lidt af en oplevelse, og selvom teksten er (næsten) den samme, får sangen et helt andet skær af at blive fremført med en - til dette nummer - blid og traurig kvinderøst.

Peter Oliver Hansen har også mange gode momenter f.eks. som den psykisk syge, der taler højt med sig selv, så De Andre, som han er bange for, holder sig væk. Kommentaren til, hvordan der spares på sengepladserne på landets psykiatriske afdelinger, er fin, men virker underlig umotiveret midt i vores lystige rundtur gennem København. Måske er tanken, at man også møder mange sølle eksistenser i København, men lidt påklistret virker det altså - uagtet det gode skuespil.

Forelsket i Kbh. kalder sig selv for kabaret, men hvis man forventer en burlesk stemning og letpåklædte, benspjættende piger, bliver man nok skuffet. Hvis man derimod har lyst til en munter aften med gode gamle og nye danske sange, skal man endelig tage af sted. På Café Liva sidder man ved borde af otte, så tag en flok venner under armen, lad bilen stå og nyd en anderledes guidet tur gennem hovedstaden.

Forelsket i Kbh. - Café Liva
Se spilletider