Flere nyheder

 
Teater
Grease - The Musical

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Grease - The Musical
Tir. 28. feb. 2012


Foto: Miklos Szabo

Grease er den anden musical i "Alletiders Musicals"-samarbejdet mellem The One and Only Company og Tivoli, og kan ses i Tivolis koncertsal frem til 5. april 2012, hvorefter forestillingen rykker til Musikhuset Århus.

Siden verdenspremieren på Broadway for 40 år siden har Grease været den mest populære ungdomsmusical. De fleste kender måske Grease fra filmen fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton John i hovedrollerne, men det hele startede tilbage i 1971, hvor Jim Jacobs og Warren Casey skrev musicalen Grease. Nu er musicalen blevet udsat for den amerikanske musicalinstruktør Tim Zimmermann, som med et hold unge stjerner skaber en forfriskende, rå men også nostalgisk oplevelse.

Ankelsokker og overraskelser
Selvom Grease gengiver ungdommen i 1950'ernes USA, hvor fedtet hår gør oprør mod det velfriserede, taler den et tidsløst sprog. Den har det hele: kærlighed, jalousi, slagsmål og al den usikkerhed, et teenageliv kan rumme.

Handlingen i musicalen er ikke sidestillet med filmen, hvilket giver flere overraskelser, samtidig med at alle de centrale elementer ikke er sat over styr. Kærlighedshistorien mellem Danny og Sandy slår stadig gnister, så hvad gør det, at der mangler et bilrace? Det, der er så dejligt ved Grease er det naive og det rå, strutskørter og ankelstrømper i lakskoen. Og selvfølgelig den fede musik, som gør det meget svært at sidde stille i stolen allerede fra første taktslag.

Et velfriseret og velplaceret hold
I rollen som Sandy får 27-årige pop- og R'n'B-sanger Anna David sin debut på de skrå brædder. Men hun er ikke den søde og uskyldige Sandy, vi kender fra filmen, hun har langt mere gå-på-mod. Anna David gør det overraskende godt, når man tænker på, at alle vil forsøge at måle hende med Olivia Newton John. Hun gør rollen til sin egen og leverer en stærk vokal.

Sonny Fredie-Pedersen er tilbage på dansk jord i rollen som Danny Zuko, og han har godt styr på den gakkede gangart, som vi kender den fra John Travolta. Der er ingen tvivl om, at Sonny stortrives i alle de super tjekkede og velkoreograferede dansenumre, men han leverer også en solid skuespilpræstation. Nogle gange tenderer det dog til det bizarre, når hans udtale pludselig får én til at tænke på Marlon Brando i Godfather, men han kører den hjem på charmen og på et særdeles humoristisk indslag, som ikke skal afsløres her.

Silas Holst (Kenickie) fortjener også et par ord med på vejen. Hans version af "Grease Lightning" er elektrificerende, og han har en ubegrænset energi på scenen. Joey Moe (Sonny) debuterer også på scenen og var en af dem, undertegnede havde troet ville falde igennem, men hvad han mangler i skuespilerfaring, opvejer han ved at sparke festen i gang med "Hand Jive". Respekt! Der er ikke plads til at nævne alle, men hele holdet bag forestillingen fortjener en applaus.

"Grease is the word"
Undertegnede havde på forhånd ikke særligt høje forventninger til forestillingen, men måtte overgive sig og forlade koncertsalen høj på nostalgi og vil klart anbefale enhver Grease-fan at putte voks i håret, pudse lakskoene og støve dansetrinene af. 'Fedt' er ordet!

Medvirkende:
Anna David, Sonny Fredie-Pedersen, Silas Holst, Julie Steincke, Vicki Berlin, Joey Moe, Nastja Arcel m. fl.

Grease - The Musical
spiller i Tivoli i Koncertsalen frem til den 5. april 2012.

Se spilletider


Foto: Miklos Szabo