Flere nyheder

 
Teater
Beatles vendt på hovedet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Beatles vendt på hovedet
Fre. 13. nov. 2015


(Foto: tivoli.dk)

Nu kan du igen opleve Cederholm og Brdr. Hellemanns forestilling "Come Together" i Tivoli. Det er en teaterkoncert, som både er en nydelse for ører og øjne. Med en professionel besætning er det bare at læne sig tilbage og opleve Beatles' klassikere vendt på hovedet. Afsted med dig.

Det er forestilling nr. 256, der udfolder sig den 12. november i Koncertsalen i Tivoli. Over 250.000 har allerede set forestillingen, og stjernerne vælter ud af anmelderne. Da jeg forlod Koncertsalen, var der heller ingen tvivl: den her forestilling er rosen værdig. Den oser af talent og sjæl.

Come Together er en teaterkoncert med en toptrænet besætning. Castet består af 13 forskellige karakterer: The Medieval Lady, Cesar, The Faroe Islands Woman, Napoleon, 1920th Girl, Jester, The Hippie, The Turkish Man, The Graphic Designer, Western Girl, Renaissance Man, TV-presenter og The Bell Boy. Bifald til kostumedesigner Anja Vang Kragh for nogle skæve, sjove og artistiske rober.

Vi starter hele festen med den fineste fine "Yesterday". Lotte Andersen synger i forklædning som Medieval Lady, malet kridhvid med smal rød mund. Akkompagneret af få klaverakkorder fra kapelmester Peter Hellemann (The Bell Boy) føler vi os hjemme. Hele castet kommer til syne med en genert, ydmyg, pludrende og mumlende mimik, så man ikke kan andet end at elske dem.

Som tonerne begynder til "Day Tripper", er Western Girl på afveje. Napoleon råber efter hende: "No, You Can't Do That" (en genial finesse som går igen flere gange, hvor de bruger tekster fra Beatles-sange til at lede koncerten videre) - men hun er stukket af. Og med ét brydes grænserne for, hvor scenekanten går. Snore fires i en lind strøm op og ned med både personer og klaverer, og som om det ikke er svært nok at løfte arven efter Beatles, så prøv at synge deres sange, mens du hænger på hovedet. Det gør Jimmy Jørgensen (Jester), mens han svæver henover os og synger "Across the Universe", og det gør han godt!

Det er nødvendigt også at fremhæve Søren Bigum (The Faroe Islands Woman) og Boi Holm (Cesar), hvis karakterer er uhyggeligt underholdende. Ikke kun spiller de fantastisk guitar, de er også fuldblodede mimikere. Uden at sige et ord stjæler de min opmærksomhed hele tiden. De er bedårende bøvede. Også Martin Greis er fransk og fantastique i en napoleonsk-udgave af "Norwegian Wood" og "I am the Walrus", og Sara Grabows (1920th Girl) svævende vokal i "I Wanna Hold Your Hand" er blændende. Man kunne blive ved.

På godt og vel to timer kommer vi igennem 31 Beatles-numre. Valget af sange fungerer rigtig godt, og der er både mange af de kendte som "All My Loving", "Here Comes the Sun", "Help" og "A Hard Day's Night", men der er også valgt nogle mindre kendte (måske kun for de yngre generationer) som "I Me Mine" og "Happiness is a Warm Gun". Sangene har været igennem en fortolkningsmaskine, men efter en afsluttende a cappella version af "Beacuse", står det kun stjerneklart, at Beatles-musikken har en styrke, som vil leve for evigt på tværs af generationer.

COME TOGETHER
Tivolis Koncertsal
Se spilleplan