Flere nyheder

 
Teater
Dyrene i Hakkebakkeskoven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dyrene i Hakkebakkeskoven
Man. 16. nov. 2015


(Foto: Nyborg Voldspil)

Med entusiasme og lyst tager store som små fat på opgaven at sætte klassikeren "Dyrene i Hakkebakkeskoven" op på Slotsmøllen i Nyborg. Både scenografi, scene og skuespillere emmer af leg og humør, så det er svært ikke at blive begejstret. Man har på Slotsmøllen et meget imødekommende koncept, hvor både skuespillere og publikum er i øjenhøjde, men hvor skuespil og sang samtidig også bliver værdsat.

Thorbjørn Egner (1912-1990) er manden bag nogle af de klassikere, stort set alle har et forhold til. Dog - mest berømt er nok Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven fra 1954, Folk og røvere i Kardemommeby fra 1955 og Karius og Baktus fra 1971. Nuvel, stemningen er som oftest meget jovial, og de onde, ja, de ender altid med at blive gode og værdsatte samfundsborgere, tænk blot på Kasper, Jesper og Jonathan. Der er et par lysår til Harry Potter og ærkefjende Voldemort, men moralen er den samme. Det er med andre ord et velkendt stykke, man har sat op på Slotsmøllen i Nyborg denne vinter. En decideret juleforestilling er der dog ikke tale om, men så kan man jo vanen tro fornøje sig med æbleskiver og gløgg i pausen.

Holdet bag dette års forestilling tæller fra de ganske små til de noget større. Denne kombination giver på alle måder stykket den dynamik, der er tiltænkt fra forfatterens hånd. De små og store skal leve fredfyldt sammen. Man har med ganske få virkemidler skabt en levende kulisse, hvor både scenen og publikumsrummet indtages på bedste vis. De velkendte figurer, såsom Mikkel Ræv, Bagermester Harepus, Morten Skovmus og ikke mindst Klatremus, spilles med bravur. Sidstnævnte kan desuden synge, så det forslår. Ganske imponerende. Ligeledes fornemmer man det crew, der opererer bag scenen, og som får det hele til at hænge sammen. Det er en holdpræstation, der får det hele til at spille, men der er også plads til solopræstationerne. Det må siges at være lige i øjet, og man forstår så udmærket, at en del forestillinger er udsolgt, og at det har været nødvendigt med ekstraforestillinger. Som en tradition er det kutyme på Slotsmøllen, at skuespillerne forlader scenen for at stille sig i døren, hvor man hilser på og med publikum, inden man ledes ud i slotsnatten i Nyborg. Godt tænkt og ganske behageligt.

Herfra skal kun lyde de bedste anbefalinger.

DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN
Slotsmøllen i Nyborg
Se spilleplan