Flere nyheder

 
Film
Münsters sag

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Münsters sag
Tir. 2. jan. 2007

Filmene om den pensionerede kriminalkommisær Van Veteeren er baseret på den svenske forfatter Håkan Nessers bestseller-romaner af samme navn. "Münsters sag" foregår i den fiktive by Maardam, hvor vi følger Van Veteerens (Sven Wollter) to efterfølgere i skikkelse af kriminalinspektør Münster (Thomas Hanson) og Moreno (Eva Rexed). En velhavende vinimportør findes myrdet og opklaringsarbejdet kan gå i gang i denne krimi med et noget forudsigeligt plot.

Münsters sag vil rigtig gerne som film, men desværre efterlader den en lidt flad fornemmelse. Filmen er gennemsyret af de klassiske træk inden for genren, hvilket ikke er en dårlig ting. Men den savner særpræg, der gør den til sin egen og ikke som alle andre indenfor samme genre.

Som seer føres man med ind i en mordgåde med en ikke så ligetil løsningsmodel. Indenfor filmens første ti minutter har Münster allerede fundet sin hovedmistænkte, og sagen synes afsluttet, men der er noget i dennes historie, der ikke stemmer overens. Münster sår tvivl om sagens udfald og begynder at grave i den myrdedes fortid, og dermed tager historien sin drejning.

Der bliver i få øjeblikke arbejdet med skæve indstillinger og æstetiske grynede billeder, der skal lægge en hinde af mystik over filmen, men ellers er filmen traditionel i sin visuelle stil, der som resten af filmen godt kan gå hen og blive forudsigelig og ikke videre ophidsende. De tre hovedrolle-indehavere gør et godt stykke arbejde, og filmens samlede udtryk forekommer troværdigt. Desværre er det i dette tilfælde ikke nok med gode skuespillere, da filmen minder om noget, man allerede har set mange gange før.

Denne krimi virker for stram i sin formel, og som seer kunne man godt savne en mere neglebidende og fokuseret læsning af filmen. Dette fokus forsvandt desværre i perioder, imens filmen rullede henover skærmen.

Münsters sag er en gennemsnitlig film, der hverken er fremragende eller vanvittig dårlig. Filmen er fin underholdning, men bliver desværre aldrig mere end det.

Ude på DVD nu fra SF-Films