Flere nyheder

 
Musik
Nik og Jay på Godset

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nik og Jay på Godset
Tir. 27. feb. 2007

Bounce, boing, skrigende teenagere, og stor- buksede drengerøve. Nik & Jay i energi rus på Godset i Kolding. I denne sammenhæng vil jeg tillade mig at bruge en efterhånden fast vending; "meget kan man sige om Nik & Jay", men de forstå at give sit publikum en yderst festlig live oplevelse. Der blev danset, skreget og sunget for lungers fulde kraft i den halvanden time, de var på scenen. Koncerten gik i gang kl. 21 for et feststemt publikum, der allerede stod i kø og ventede, da jeg kørte forbi Godset tidligere på aftenen.

En udsolgt koncert og et publikum i alle aldre. Oppe foran en horde skrigende unge damer. Nede bag i de lidt ældre, og hvor der var lidt luft, stod der forældre med deres børn på skuldrene. En blandet forsamling af hoppende glade mennesker, der nød showet. Fra da Nik & Jay gik på scene, til de gik af, var der en forrygende stemning, en spandfuld overskud, men desværre også trivielle tendenser.

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at Nik & Jay ikke står for produktion af verdens mest komplicerede sange. Men der var nu noget imponerende over, at publikum kunne dem alle sammen, og de skrålede entusiastisk med på hver og én. Da de efterhånden velkendte klassikere som "I love ya", "Pop Pop", "Hot! " og "Lækker" flød ud af højttalerne, begyndte der at blive rigtig varmt på Godset. Selv når det hele var lidt mere alvorligt med sange som "Når et lys slukkes", "elsker hende mere" og "Nu er det for sent " var stemningen meget medrivende. I det sidst nævnte nummer blev der plads til et lille "frieri" til publikum; "Tag mig som din ægtemand" og det var tæt på, at de bankende pigehjerter overdøvede de synkrone skrig.

Nik & Jay var meget fede, og de havde et velspillende band i ryggen. Alle var på fra starten af, og der var en ekstrem god kontakt med publikum. Det var meget energisk, og det var svært ikke at syntes, det hele var lidt herligt. Men det blev alligevel til tider en ret triviel oplevelse. Sangene lyder meget ens, og så virker hele "ryst din røv" konceptet en anelse brugt. Men igen, ellers rosende ord herfra. To veloplagte fyre på scenen, og et publikum der var med til at hive koncerten lidt opad. Sammen lavede de en fest, og den var rigtig sjov at være med til