Flere nyheder

 
Musik
Teitur på Godset

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Teitur på Godset
Tir. 24. apr. 2007

Fredag aften den 20. april gæstede den færøske singer/songwriter Teitur Godset i Kolding. Koncerten bød på en god blanding af nye og gamle numre, men de fleste trængte aldrig rigtig igennem og kun enkelte udgjorde aftenens højdepunkter. Disse var til gengæld også vidunderlige, leveret på bedste Teitursk vis.

Ved aftenens udsolgte koncert på Godset skulle den norske sangerinde Ane Brun oprindeligt have gjort Teitur selskab på scenen, men havde aflyst på grund af sygdom. Publikum fik i stedet den fornøjelse at opleve den irske sanger Emmett Tinley før den egentlige koncert og derefter Teitur i duet med den svenske sangerinde Anna Emilson.

Koncertens første halve time bestod udelukkende af uudgivne numre. Heriblandt "Cat On A Chimney" og "Wonderfull Mountains". Hele denne opstartsfase af koncerten blev til tider kedelig, og kun få sange brød fri af monotonien, men til gengæld var det fantastisk, når det skete. Med sange som "Dont Want You To Wake Up" og "You Get Me" fra albummet "Stay Under The Stars" og "One And Only" fra "Poetry And Aeroplanes", ville det næsten være umuligt ikke at blive revet med af den patosladede stemning, der ville få de fleste til at drømme om kornmarker og evig kærlighed.

Desværre forsvandt denne stemning i perioder, og det mellemliggende kom til at virke fladt. Dog havde Teitur et stort overskud i forhold til sit publikum. Hullerne imellem de enkelte numre blev fyldt ud med morsomheder og småsnak. Publikum var ved denne koncert siddende, men intim-oplevelsen var kun til stede i momenter, og det hele virkede lidt stift. Men med tidligere nævnte sange, samt hittet "Josephine" og "Louis, Louis" blev der rokket i stolene. De enkelte vidunderlige højdepunkter i alt det flade, der fik Godset sat i bevægelse.

Foto: Martin Dam Kristensen