Flere nyheder

 
Musik
Live Web Cast Solár & I Like Ike

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Live Web Cast Solár & I Like Ike
Tor. 2. aug. 2007



En faldefærdig fabrik i København blev søndag d.29.07.07 forvandlet fra ensomme mursten til spillested for to initiativrige danske bands. Med inspiration fra det engelske online spillested www.liveroom.tv gav Solár (billedet) og I Like Ike Live koncert for dem hjemme bag computerskærmene.

Initiativet udspringer af undergrundsscenens kommercielle begrænsning og som det fremgår af pressemeddelelsen, var koncerten et opråb til den danske musikscene, om at udfolde sig ved at "lade de unge og spirende kræfter og safter flyde friere."

En regnfuld søndag aften tog Solár og I Like Ike det første spæde spadestik til at skabe et rum for en scene, der lider under manglende opmærksomhed. Et rum hvor der indbydes til Live-oplevelser, skabt af unge engagerede talenter, som ønsker at få deres musik ud til folket og udtrykke, hvad de har på hjertet. Men det spæde spadestik var dog ikke problemfrit, da en overbelastet server var årsag til, at koncerten blev sendt med 30 minutters forsinkelse, hvilket ikke stod i drejebogen. Set bort fra denne forsinkelse, må man have initiativet i baghovedet, hvilket er dét, der gør hele arrangementet så vedkommende.

Efter flere timers svedig forberedelse og med sorte fingre spillede Live-Contest vinderne fra 2005 Solár for med en energi, som spillede de for et fysisk tilstedeværende publikum. Solár gav en delikat og dynamisk forsmag på deres nyskabende og vanvittige lyd. Igennem en bred vifte af instrumenter kom deres imponerende blanding af rock, electronica og dansable galskab til udtryk. Kvintetten lod de rå omgivelser komme til sin ret og musikken bragede i ordets videste forstand ud igennem de splintrede ruder. I en glidende overgang tog I Like Ike sig af afrundingen på koncerten. Med en lille pige med en stor stemme i front, bød I Like Ike på venligt garagerock. En velsmagende dessert oven på en virkelig lækker hovedret. På intim vis kunne dem hjemme i stuerne nyde dette energiske tiltag, der blev visualiseret via et håndholdt kamera, som med sine skæve vinkler og til tider grynede billeder, fik indfanget atmosfærens råhed.

Denne anmelder ville gerne afslutningsvis smide fem stjerner efter hele herligheden, men må se sig nødsaget til at beholde en halv, da koncerten jo desværre blev sendt med 30 minutters forsinkelse.

Oplev koncerten på:

www.myspace.com/solaardk www.myspace.com/ilikeikedk